След вицепремиера Валери Симеонов и председателят на ПГ на ГЕРБ

...
След вицепремиера Валери Симеонов и председателят на ПГ на ГЕРБ
Коментари Харесай

И Цветан Цветанов се застъпи за Росица Димитрова


След вицепремиера Валери Симеонов и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се застъпи за екс. зам. обществения министър Росица Димитрова, на която през вчерашния ден министър председателят одобри оставката.

Росица Димитрова нямаше различен потребен ход, с изключение на да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея. Тя работи повече от 20 години в обществената сфера и постоянно е била съпричастна. Това не значи, че ще я изгубим като специалист. Евентуално може да бъде назначена като консултант към ресора на Валери Симеонов, с цел да може да продължи да работи, разяснява Цветанов пред Нова телевизия.

В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на страната, с цел да може да бъде в безценен хотел, добави той.

"Росица Димитрова е имала планувана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя би трябвало да показа България на нужното високо равнище на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е ръководител на форума за интервала 2017-2018 година и в това си качество провежда конференцията", изясни още Цветанов.

По думите му тя е направила извънредно доста за хората с увреждания и постоянно е работила в полза на хората.

Министър Бисер Петков е издал заповедта за командировката, а по-късно процедурата се задейства от съответните чиновници по веригата към министерството. Цветанов добави, че самият той заобикаля да лети в бизнес класа поради сходни спекулации, които могат да излязат в общественото пространство и внушенията, които се вършат по-късно.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден Валери Симеонов разгласи, че е изрично несъгласен като вицепремиер на съдружното държавно управление на Република България с приемането на оставката на Росица Димитрова. Тя е в моя сектор, това не е в съгласие с мен. Категорично декларирам, че това е един доста добър експерт, посочи той. Според него, в държавната администрация доста мъчно се основават експерти, „ с цел да могат да бъдат по подобен елементарен метод харчени ”. „ И то за безусловно безумни обвинявания. За това, че е пътувала с бизнес класа в аероплан ”, добави той.

Вицепремиерът уточни, че е разговарял с премиера и го уведомил, че е несъгласен. „ Аз упорствам оставката да не бъде одобрявана, да не бъде подписвана и да не бъде освобождаван заместник-министър, който има своят професионален опит, има своята професионална биография, и е признат в едно такова тежко, може би най-тежкото Министерство на труда и обществената политика, тъкмо тази заместник-министърка е доста добре призната от всички обществени сътрудници. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР