След видеоконференция с лидерите на политически групи в Европейския парламент,

...
След видеоконференция с лидерите на политически групи в Европейския парламент,
Коментари Харесай

Давид Сасоли: Намесата на Европа срещу коронавируса е близо 2 трилиона евро

След видеоконференция с водачите на политически групи в Европейския парламент, ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли свика изключителна пленарна сесия за 26 март, където да бъдат утвърдени ограниченията за справяне с COVID-19. Това ще бъде първата пленарна сесия, която ще употребява система за отдалечено гласоподаване.
„ Искам да изразя откровеното си състрадание и взаимност към всички страдащи и всички, които са изгубили близки хора. Искам да подчертая възхищението и поддръжката си за всички, които са на първа линия в битката с тази пандемия.
Европа работи. Изправен пред тази трагична обстановка, с дълг да пази живота, поминъка и стабилността на всички, Европейският съюз работи. Разбира се, трябваше да се преборим с националния нарцисизъм, само че към този момент е ясно по какъв начин ще се надигнем пред тази изключителна обстановка.
Вчерашното решение на Европейската централна банка (ЕЦБ) да даде 750 милиарда евро се прибавя към апелите на Парламента, ограниченията на Комисията, тези на страните, към вероятни спомагателни начинания, като активизирането на още 500 милиарда от Европейския механизъм за непоклатимост, по този начин нареченият избавителен фонд. Говорим за интервенция, която като цяло възлиза на близо два трилиона евро. Най-голямата проява на силата на европейската взаимност, виждана в миналото. По-силна даже от проекта „ Маршал “ програмата, която ни оказа помощ да се надигнем от руините на Втората международна война.
Тези средства ще ни оказват помощ да ограничим последствията от COVID-19 и ще поддържат проучванията за идентифициране на ефикасна ваксина. Те дават потребни запаси в поддръжка на нашата стопанска система и нашия модел на обществена отбрана. Те ще защитят работните места, бизнеса и ще подсигуряват, че фамилиите не са оставени сами в тези тежки времена.
На този стадий те ще обезпечат пари, нужни на нашите медицински центрове, лекари и личен състав, които с огромна пристрастеност и благотворителност се ангажират да спасят живота на мнозина. Европейски Съюз не може да разреши на никого да остане самичък. Никой от вас няма да бъде зарязан.
Европейският парламент извършва своите отговорности и ще продължи да ги извършва. Парламентът би трябвало да остане отворен, тъй като вирусът не може да унищожи демокрацията. Ние сме единствената европейска институция, определена от нейните жители и желаеме да продължим да ги представлявяме и пазиме.
Поради тази причина взех решение да свикам изключителна пленарна сесия в четвъртък, 26 март, с цел да бъдат утвърдени незабавните ограничения, показани от Европейската комисия. Това ще бъде първата пленарна сесия, която ще употребява системата за гласоподаване от разстояние. В лицето на тази изключителна обстановка би трябвало да използваме всички средства, с които разполагаме.
Моментът е тежък. Искаме да бъдем покрай фамилии, които са изгубили близки, до тези, които са заболели и до европейските ни сънародници, които изпитват миг на огромен боязън. Трябва да използваме цялата си сила и да молим към отговорността на всеки. Европа ще успее единствено в случай че сме единни, смели и съпричастни. "
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР