След вдигането на забраната за внос на украинско зърно -

...
След вдигането на забраната за внос на украинско зърно -
Коментари Харесай

Земеделец: Не сме еднакво конкурентни с европейските производители, вносът от Украйна преля чашата

След повдигането на възбраната за импорт на украинско зърно - втори ден митингите на земеделските производители и животновъдите не престават.

Основното терзание е на земеделците е, че не са сложени в идентична конкурентна среда по отношение на европейските производители, изясни пред Българска национална телевизия Ангел Вукодимов, зърнопроизводител от Пловдив. По думите му митингът през вчерашния ден не е протекъл напълно обикновено, защото още от сутринта са почнали полицейски инспекции за алкохол и опиати, както и на документите на машините.

" Вносът от Украйна в допълнение преля чашата - не е проблем свободното придвижване на артикули, само че Украйна сега се явява трета страна, там не важат европейските регулации и стоката, която влиза у нас, е с по-ниска себестойност, с други качества и условия във връзка с препарати, торове и така нататък

След началото на шествието към София, на доста места протестиращите са били блокирани, уточни Вукодимов. Коментира още, че огромна част от протестиращите земеделци не са зърнопроизводители, а животновъди, овощари.

Днес неодобрение ще има и в столицата. Продължава и напрежението сред властта и представителите на бранша. Въпреки че държавното управление е готово да се срещне и да беседва със зърнопроизводителите, те към момента не откликват на поканата за договаряния.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР