След вчерашното си предизборно интервю пред Цветанка Ризова кандидатът за

...
След вчерашното си предизборно интервю пред Цветанка Ризова кандидатът за
Коментари Харесай

Васил Терзиев се разходи в нюзрума на бТВ. А какво мисли за това ръководството на „bTV Media Group“?

След вчерашното си предизборно изявление пред Цветанка Ризова претендентът за кмет на София Васил Терзиев, повдигнат от Природен парк, Демократична България и „ Спаси София “, се е разходил демонстративно измежду работните места на публицистите в нюзрума на БТВ. Свойското му държане с част от водещите публицисти направило усещане, щом има и снимани фрагменти от неофициалното им другарство, които бяха изпратени до Епцентър. бг.  

 

Според очевидци Терзиев и неговит пиар Георги Куртев оглеждали репортерите и операторите на БТВ, търсейки одобрителни погледи и другарски диалози. „ Терзиев се държеше като че ли се намира измежду свои подчинени в „ Телерик “, разпитвайки ги по какъв начин върви работния им развой. А неговият пиар докара на разположение Светльо Иванов, с цел да беседва с претендента на „ Промяната “, разказаха присъстващи.

 

Те споделят, че дори действащи министър председатели и президенти в последните 20 години не са си разрешавали да организират предизборни срещи с публицисти на работното им място.

Васил Терзиев, пиарът му дружно с Канна Рачева и Светослав Иванов в нюзрума на bTV

„ Оперативката “ на всеослушание сред Васил Терзиев и неговия пиар екип, включващ и Светльо Иванов, Канна Рачева и шефът на новините Веселина Петракиева, траяла повече от 10 минути пред очите на целия новинарски екип на БТВ. Изглежда, че без сегашен шеф на новините и настоящите излъчвания „ Промяната “ се усещат още повече вкъщи си в малкия екран, претендираща необвързаност и обективност. 

 

Странно какво ли каже по този мотив краткотрайно управлението на нюзрума на bTV, поето от Ралф Бартолaйт, който след напускането на Антон Хекимян съобщи: “bTV Media Group " ще приложи редица ограничения през идния избирателен сезон за да защити името и репутацията си като една от най-обективните и надеждни медии, както и да подсигурява транспарантно отразяване ”.

 

Напомняме, че във вторник БТВ съобщи онлайн регистрацията на Васил Терзиев и „ Промяната “ в обедната емисия вести. А Канна Рачева беше снимана от обективите на останалите медии да съгласува репортажа си персонално с пиарите на ППДБ пред входа на “Московска “.

 

Всичко това слага под подозрение спазването на журналистическите стандарти от БТВ и то в интервал, когато е под публичния мониторинг. “Искам да уверя всички фенове, че нюзрумът на bTV следва най-високите журналистически и професионални стандарти “, уточни единствено преди два дни основният изпълнителен шеф на bTV Media Group.  Ралф Бартолaйт. След тези гръмки уверения един от претендентите  за кмет на София да се разхожда точно в нюзрума на медията, е в действителност скандално. Явно високите професионални стандарти са недостижими и оставам единствено на книга.

Инфо: epicenter.bg

Тагове: Васил Терзиев кандидат-кмет София нюзрум btv „ bTV Media Group “ „ Продължаваме промяната “ Светослав Иванов Канна Рачева „ Телерик “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg