След вчерашния успешен старт за България на Световното първенство по

...
След вчерашния успешен старт за България на Световното първенство по
Коментари Харесай

Бронзов медал за България от Световното по скокове на батут

След вчерашния сполучлив старт за България на Световното състезание по скокове на батут за младежи, девойки и юноши в София, през днешния ден още веднъж имаме медалисти.

Валентин Стоянов и Мартин Димитров завоюваха бронзовите медали в дисциплината синхорнни скокове при момчета 11-12 години.

В същия край взе участие и още един български тандем. Максим Ангелов и Димитър Георгиев - те заеха 5-то място измежду най- положителните осем с оценка 43.450 т.

В квалификациите за влизане на край се конкурираха 14 двойки при момчета синхрон, като двата български състава се класираха надлежно с 5-ти (Максим Ангелов/Димитър Георгиев 42.400 т. ) и 8-ми резултат (Валентин Стоянов /Мартин Димитров - 41.250 точки).

Световната купа завоюва съставът на Великобриания Тейлър Кол Дайер и Райн Браун който получи най – висок общ брой з своето осъществяване от 45.900 т. Срербото взеха представителите на Русия Максим Тановитски и Иля Курбанов с оценка 44.450 т. След тях бронза бе за България Валентин Стоянов и Мартин Димитров с 43.950 т.

Ето какво споделиха незабавно след спечелването на бронзовите медали Валентин Стоянов и Мартин Димитров:

„ Беше ни малко обезпокоеното, само че вярвахме, че ще стигнем до финала. Много сме щастливи. Гордеем се със себе с Мислим, че и треньорката се гордее с нас. Двамата скочихме доста добре. Мечтата ни е да отидем на Олимпийски игри и да спечелим орден.”

Ето и мнението на старши треньорът на националния тим по скокове на батут и персонален ментор на медалистите Мариана Макулова:

„ Няма невъзнаграден труд. Много сложни 10 месеца. Много хвърлена пот и доста повторения на подготовка. Просто нямаше метод да няма медали. Аз бях уверена, че ще имаме медали. Изпълнихме обещаното и проекта още във втория ден на надпреварата, само че мисля че ни чакат още оценки. Сабите сме ги наострили, единствено ще забележим с какви саби ще се срещнем в останалите дни от международното. „

КЛАСИРАНЕ СИНХРОН МОМЧЕТА 11-12 ГОДИНИ:

1. Тейлър Кол Дайер/Райн Браун (Великобритания )- 45.900т.

2. Максим Тановитски / Иля Курбанов (Русия )- 44.450 т.

3. ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ / МАРТИН ДИМИТРОВ ( БЪЛГАРИЯ )- 43.950 т.

4. Джоуки Виндиг / Кас Уестбуук ( Холандия)- 43.750 т.

5. МАКСИМ АНГЕЛОВ /ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ (БЪЛГАРИЯ )- 43.450 т.

6. Марсел Шовула / Жан Хавроски (Полша)- 42.100 т.

7. Лейси Пърсивал / Иван Ларсон (САЩ )- 38.500 т.

8. Николас Торибио / Алехандро Торибио ( Испания )- 26.000 т.

В дисциплината батут самостоятелно при юноши 13-14 години страната ни бе показана единствено от Емануил Валентинов, който зае 27–мо място в квалификациите с оценка 91.420 точки.

Утре международното състезание по скокове на батут продължава с конкуренцията при девойки и младежи 15-16 години.

На огромния батут самостоятелно ще се качат двама български състезатели. Това са Анита Макулова и Михаел Митев.

Останалите ни шестима национали при най–големите младежи и девойки 17-21 години ще скачат в дисциплината батут самостоятелно в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР