След вчерашния тежък инцидент на пътя в село Анево, при

...
След вчерашния тежък инцидент на пътя в село Анево, при
Коментари Харесай

След трагедията в с. Анево: Жителите искат още пешеходни пътеки в района

След вчерашния тежък случай на пътя в село Анево, при който почина 2-годишно дете и съществено пострада неговата баба, стана ясно че повече от 10 години локалната власт е писала до държавните способени органи, че е належащо да бъдат обозначени най-малко още 2 пешеходни пътеки в селото, с цел да бъдат предотвратени тежки произшествия в обитаемото място.

Най-близката пешеходна пътека се намира на към 500 метра от мястото на трагичния случай, при който 72-годишен водач блъсна баба с дете до момента в който пресичат по основния път.

За Българска национална телевизия от Изпълнителна организация пътна инфраструктура, обявиха че в Областно ръководство няма претенции за спомагателни пешеходни пътеки. Изграждането им обаче е ангажимент на Общината, като специфична комисия би трябвало да потвърди нуждата им.

" Получавали сме постоянно отговор, че с слагането на пешеходни пътеки ще бъде понижена пропускателната опция на подбалканския път ", съобщи кметът на Анево Николай Николов.

Заместник-кметът на Сопот сподели, че досега са разменили над 4 кашона преписка с АПИ, Министерство на регионалното развитие и Областна администрация и планът за ремонта не е бил координиран с Общината:

" Ние досега нямаме информация осъществена ли е отвесната и хоризонталната маркировка. Не знаем кой го е съгласувал този план, по какъв начин е приключен, кой го е приел ", добави Николай Новаков, заместник-кмет на Община Сопот.

Случилото се шокира локалните поданици. Те приканиха способените държавни органи за бързи ограничения, с цел да се предотвратят още трагични произшествия:

" Виждате една след друга колите, произшествия стават и в Сопот и тук, в нашата Община доста. Тука от този блок 80% се прибират от тук, дори на това същото място вечер се прибират най-малко 150 коли и няма място за престрояване ", сподели още Стоян Димитров.

Ръководството на Община Сопот ще сезира Прокуратурата за осъществяването на ремонта на републиканския път в този сектор. От Агенция пътна инфраструктура показаха, че в сектора е направена хоризонтална маркировка и следва монтирането на пътни знаци и ограничаващи системи. Поставянето им може да стане допустимо след решение на Народното събрание. Пострадалата жена е в схващане. Тя е с фрактура на крайниците и й следва интервенция.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР