„След вчерашния срамен дебат не сме размислили, още повече втвърдихме

...
„След вчерашния срамен дебат не сме размислили, още повече втвърдихме
Коментари Харесай

Костадинов: Дебатът във вторник беше срамен

„ След вчерашния неприличен спор не сме размислили, още повече втвърдихме позицията си, че този кабинет би трябвало оптимално бързо да бъде пратен в историята, с цел да може България да излезе от политическата рецесия, в която беше вкарана с несъответстващите и незаконни дейности на това правителство”. Това съобщи пред Нова водачът на „ Възраждане” Костадин Костадинов.

Според него в дебата по вота на съмнение във вторник е имало срамни моменти.

„ Няма да разясня откровените неистини, които бяха казани от министър-председателя и от зам.-министър-председателя и министър на финансите. Министърът на финансите си разреши да употребява циничен език, това е храмът на демокрацията. Това беше последният гвоздей в ковчега на това държавно управление. Когато един човек се усеща безпомощен, той прибягва до цинизми и принуждение. Това през вчерашния ден беше езиково принуждение над демокрацията”, сподели Костадинов.

„ Смятам, че е извънредно време да се постави завършек на тази политическа мъка. Да отидем на избори и българският народ да се произнесе”, съобщи Костадинов.

„ Това ли е задачата на ръководещите? Да отвратят хората и на следващия ден да не отидат да гласоподават? Да гласоподават единствено 30%? Това ли е задачата на ръководещите?”, попита Костадинов.

Той не сподели дали от „ Възраждане” имат кандидатура за ръководител на Народно събрание. „ Нашият проект е да мине вота на съмнение. Не може да слагаш каруцата пред коня”, сподели Костадинов. За избора на ръководител на Народно събрание имало 14-дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР