След вчерашния си успех над испанеца Алваро Гайнса с 3:0,

...
След вчерашния си успех над испанеца Алваро Гайнса с 3:0,
Коментари Харесай

Денис Коджабашев с втора победа в квалификациите на турнира по тенис на маса в Панагюрище

След вчерашния си триумф над испанеца Алваро Гайнса с 3:0, през днешния ден Денислав  Коджабашев надигра трагично представителя на Китайско Тайпе Хуан Ю-Жен с 3:2 гейма. Един от най-опитните състезатели в българския тим завоюва откриващата част с 13:11, по-късно записа единствено 4 точки във втория гейм, с цел да поведе след ново 13:11 в своя изгода. Азиатският му противник изравни след 11:9, а в контрагейма Коджабашев зарадва почитателите в „ Арена Асарел “ с триумф с 11:8 и се класира за третия кръг на пресявките. Утре в борба за място в главната скица на шампионата Денислав ще се изправи против Парк Ган Хьон от Република Южна Корея.

„ Направих доста добър мач против извънредно класен противник от Китайско Тайпе. Ударите му от форхенд бяха страхотни, само че аз се пробвах да изолирам тази част от играта му и да се насоча към бекхенда му. Доброто ми посрещане и хубавият сервис бяха в основата на триумфа през днешния ден. Първият гейм беше извънредно значим, с помощта на него получих повече самочувствие и макар че изгубих втората и четвъртата част със сериозна разлика, съумях да се събера в контрагейма. Знаех, че там ще е мъчно, само че надвих. Следващият ми противник е доста класен, даже мога да кажа, че е по-силен и от днешния ми конкурент, само че се надявам да играя все толкоз добре и благодарение на тази прелестна аудитория, която ме поддържаше от самото начало, още веднъж да победя и да го преодолея. “ - сподели Коджабашев след втората си победа в Панагюрище.

Йоан Величков, който в профил различен българин в първия квалификационен кръг – Владимир Петков – с 3:0, през днешния ден още веднъж се показа почтено против Флориан Бурасо от Франция, само че не съумя да го победи. Френският играч завоюва първите два гейма на 5 точки, само че по-късно 14-годишният ни гений върна интригата в дуела след 11:9 в своя изгода. В четвъртия гейм по-опитният му конкурент още веднъж пое надзор над срещата и с 11:2 постави точка на разногласието.

„ Днес не демонстрирах най-хубавото от себе си. Не съумях да пускам сполучливо, в първите два гейма противникът ми игра отлично тактически и имаше добър сервис. Докато се напасна към играта му, той към този момент водеше с 2:0. След това съумях да се събера и да изиграя един добър гейм, само че в последна сметка изгубих срещата. Честно казано, малко ме е гняв. Той е умел, добър състезател, само че аз имах късмет да го победя. Превъзхождаше ме освен с опит, само че и със мощ, това му оказа помощ за триумфа. Участието ми в мъжки шампионати е мотивиращо, изключително като тази конкуренция е първата ми от подобен сан в България, пред родна аудитория. Успявам да придобия по-голямо самочувствие при мъжете, само че до края на годината имам участия в шампионати в по-малките възрасти. Предстои международно състезание до 15 години, където желая да се показва мощно. Топ 10 на Европа също е значима цел за мен. “

Българското присъединяване във втория ден на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 беше допълнено от два мача в женската скица на шампионата, където  Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу не съумяха да преодолеят първия кръг на квалификациите. 

Срещата на Георгиева с италианката Ариана Барани беше извънредно оспорвана и развръзката ѝ беше решена в петия гейм. Представителката на „ адзурите “ завоюва първата част 11:6, 16-годишната българка отговори с 11:7 във втората, а по-късно двете състезателки си размениха по още един гейм – 11:8 за Барани и 11:6 за Георгиева. В последната част Цветелина беше надиграна от своята съперничка със 7:11 и присъединяване ѝ в шампионата завърши, макар положителното ѝ показване. 

„ Съжалявам, че не я надиграх, тъй като имах всички шансове да направя това. Накрая напрежението ми изигра неприятна смешка и сбърках два сервиса, които щяха да ми оказват помощ да победя. Не започнах добре и първия гейм и това също оказа въздействие, само че ненапълно съм удовлетворена от представянето си. Участието ми тук е огромен опит за мен, защото имах късмет да играя с доста класни състезатели, които доста рядко мога да срещна. Опитвам да извлека най-хубавото от всеки един мач. Пожелавам си да стигна до равнището на останалите играчи в шампионата и даже да ги задмина. Това може да се случи с доста труд и тежки тренировки “ – сподели Георгиева след своята среща.

Другата ни млада представителка при дамите Сиделя Мутлу отсътпи с 0:3 на по-опитната от нея Уан Юдуо от Китай. Българката, която е на 15 години, записа по 3 точки във всичките геймове за крайното 3:11, 3:11 и 3:11 против азиатката, само че показа, че за нея добитият опит от присъединяване в шампионата е скъп: „ Съперничката ми е малко по-голяма от мен, само че е от Китай, а тяхната школа е извънредно добра. Все отново се пробвах да ѝ се опълчва. Чувството да играя на подобен шампионат, с такива участници е необикновено. Това нормално се случва надалеч по-напред в кариерата на множеството състезатели, а аз имах шанса да го изпитам в този момент. Преживяването тук е огромен опит, едно ново начало за мен, въпреки всичко аз съм една от най-малките участници в шампионата. Ще продължа да се развъртвам и да се изучавам от грешките си. Виждам къде греша и мога да си извлека поуките от тези грешки. Все още нямам съществени упования за присъединяване ми при дамите, само че за шампионатите в моята възраст несъмнено имам доста високи цели. Например тази година на европейското състезание имах късмет да вляза в четворката, само че не съумях да го направя. Бих желала да бъда измежду най-хубавите и считам, че това е допустимо, може би след още година или две. Усещам, че това ще се случи. “

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР