След вчерашния провал на хуманитарните коридори в Украйна днес се

...
След вчерашния провал на хуманитарните коридори в Украйна днес се
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Възобновява се евакуацията от Мариупол


След вчерашния неуспех на филантропичните коридори в Украйна през днешния ден се чака евакуацията от Мариупол да бъде обновена.

Според „ Лекари без граници “ обстановката там е пагубна.

В Източна Украйна десетки хиляди остават в клопката на войната. В зоните на сраженията дамите и децата търсят метод да се измъкнат, а мъжете остават на място да водят война.

„ Умолявам всеки, който има сърце и душа, помогнете ни да се спасим отсам и да спасим нашите деца. Помогнете ни! Каква е нашата виновност? Каква виновност имат децата ни? “, пита Светлана, гражданин на Донецка област.

В доста градове няма ток и вода. Руските бомбардировки са извели от строя няколко електроцентрали.

От през днешния ден Украйна стартира да внася природен газ от Полша. Президентът Зеленски изиска НАТО да даде на страната му самолети и противовъздушни системи съветско произвеждане, каквито има на въоръжение украинската войска.

Въпросът беше разискван и на среща на държавния секретар Антъни Блинкен с украинския първи посланик Дмитро Кулеба на полско-украинската граница.

Украйна твърди, че е свалила общо 88 самолета и хеликоптера и е извадила от строя близо 11 000 бойци. Последните данни от Москва отпреди 3 дни са за единствено 500 убити военнослужащи.

В посредничеството сред Москва и Киев изненадващо се включи и израелският министър председател Нафтали Бенет. Той нощес се срещна с Владимир Путин в Кремъл, а през днешния ден е в Берлин за диалози с канцлера Олаф Шолц.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР