След вчерашния кризисен за всички ден искам да внеса малко

...
След вчерашния кризисен за всички ден искам да внеса малко
Коментари Харесай

Експерт от МОН с невероятно обяснение за грандиозния гаф с класиранията

След вчерашния спешен за всички ден желая да внеса малко конкретизиране. Имаме към 9000 деца, които са кандидатствали за над 380 паралелки. В момента ние обработваме близо 150 000 стремежи. При обработката на тези стремежи главното, което би трябвало да се направи, е изработката на балообразуващите групи. Те споделят по каква формула да се класира едно дете. Те са 89. Веднага след качването на първото класиране ние проверихме статистиката за класиране на учебните заведения. Видяхме, че има проблем и автоматизирано се самосезирахме и започнахме инспекция на място, с цел да установим за какво това се получава. Това сподели Камен Радев от МОН в ефира на Нова телевизия.

В момента, в който излезе класирането, незабавно разбрахме, че има проблем. Оказа се, че в три балообразуващи групи има проблем. На процедура обаче ние бяхме известени единствено за една от тези балообразуващи групи, която визира учениците, кандидатствали в ТУЕЗ и в Софийска професионална гимназия за телекомуникации, сподели още той.

В момента, в който установихме, че има проблем, какъвто и е да е, блокирахме проявлението на класирането, с цел да създадем цялостна инспекция и да оправим казуса. В момента тече инспекция по този случай. Ние самите нямаме пояснение за какво това се е случило, сподели още Радев.

Софтуерът ни е доста добър. Той непрекъснато се ъпдейтва. В момента, в който нещо се вкара, то минава двойна инспекция. Аз също го ревизирам. Затова за нас е необяснимо това, което се случва. Нищо не мога да кажа, до момента в който не проверим изцяло. Правим доста сериозен разбор на тази неточност, увери специалистът.

Един час откакто установихме казуса, беше направено ново класиране и го проверявахме до 17:30, разкри Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР