След вчерашния ден двете марки вече са официална част от

...
След вчерашния ден двете марки вече са официална част от
Коментари Харесай

Opel и Vauxhall вече са част от PSA Group

След вчерашния ден двете марки към този момент са публична част от френския конгломерат PSA Group или Peugeot, Citroën и DS Automobiles. Това е една от най-големите покупко-продажби в последните години и ще образува същински авто колос. То естествено не значи, че немските коли ще бъдат повлияни от френските технологии и всички права на чиновниците за взаимно взимане на решения остават непроменени.

Идеята на PSA Group е още веднъж да трансфорат Opel и Vauxhall в печеливши и самофинансиращи се компании, като краткосрочната цел е сложена за 2020-та година. Карлос Тавареш - изпълнителният шеф на PSA споделя, че са “свидетели на раждането на същински европейски първенец днес”. Силите ще бъдат ориентирани към съчетаването и намаляването на разноските при покупките, производството и развойната активност.

Основните промени в управлението са четири - Кристиан Мюлер е новият вицепрезидент по инженеринга, Реми Жирардон е новия вицепрезидент по производството, Филип дьо Ровира ще е новият основен финансов шеф на Opel и Мишел Уен, която идва от Vodafone ще бъде вицепрезидент по снабдяването и веригите за доставки на Opel.

Двете компании - PSA и Opel/Vauxhall работят дружно от 2012-та година с общо четири основани модела досега - Opel Crossland X, Grandland X, Combo и идващото потомство на Corsa. Естествено връзките с GM няма да бъдат прекратени изцяло и в бъдеще ще се споделят общи технологии, като ще продължи и производството на Buick и Holden в заводите на Opel.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР