След вчерашните сблъсъци пред Регионалното министерство обвиниха двама от протестиращите

...
След вчерашните сблъсъци пред Регионалното министерство обвиниха двама от протестиращите
Коментари Харесай

Гешев: Няма да се толерира това да се бият полицаи

След вчерашните конфликти пред Регионалното министерство упрекнаха двама от протестиращите в съзнателно причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му.


Утре Софийският областен съд би трябвало да реши дали арестуваните да останат за непрекъснато в ареста. Нападателите бяха задържани при опит да избягат от митинга.

При конфликтите двама чиновници на Министерство на вътрешните работи пострадаха от летящи предмети. Случаят разяснява и основният прокурор Иван Гешев, който прикани за прецизно използване на закона по отношение на нападенията над служители на реда. Обвинител номер едно съобщи, че няма да се толерира насилието над униформени.

 Четирима души са арестувани поради експанзия към служители на реда на митинга пред Министерство на регионалното развитие Четирима души са арестувани поради експанзия към служители на реда на митинга пред Министерство на регионалното развитие
Сблъсъци сред протестиращи и служители на реда пред районното министерство след опит за навлизане в постройката. Полицията употребява пикантен спрей. Двама служители на реда...
Иван Гешев, основен прокурор: Няма да се толерира това да се бият служители на реда. Това от една страна се трансформира в народен спорт, който би трябвало да спре, с цел да може тези хора да охраняват правата на българските жители пълноценно. Трябва да е ясно, че това да се бият служители на реда не е симптом за либералност, както се пробва да се показа. Това не се приема в нито една страна от кръга на тези към които ние принадлежим в Европейски Съюз. Това, че биеш служител на реда, още повече жена значи, че ти удряш и по страната и по самите български жители, които би трябвало да охраняват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР