След вчерашните критики към министри, които Бойко Борисов отправи и

...
След вчерашните критики към министри, които Бойко Борисов отправи и
Коментари Харесай

Ново 20: Минимални промени при ротацията

След вчерашните рецензии към министри, които Бойко Борисов насочи и беше подсилен от Делян Пеевски, през днешния ден водачът на ГЕРБ насочи похвали към членове на кабинета и съобщи, че идната ротация не е непременно.

От своя страна министър председателят Николай Денков разгласи, че с вицепремиера Мария Габриел, която след месец ще поеме неговия пост, са се договорили да бъдат направени минимални промени в държавното управление. Това беше и предмет на среща сред Денков и Борисов, която се организира в Народното събрание.

„ Ротацията не е непременно “, разяснява Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание. Той похвали активността на обособени министри:

„ Министерството на превоза, районното министерство, в това число и на стопанската система, в това число на образованието, на културата, работят доста добре “.

Но към досегашните си рецензии към спортното министерство през днешния ден включи и земеделското:

„ Вчера, когато споделих, че в доста министерства виждам доста, доста слаба работа. Така го виждат всички хора и по тази причина доста сериозен диалог ще проведем по тези тематики, в това число и за земеделието. Запалиха Европа фермерите! Ние тук нищо не обсъждаме по тематиката! Или най-малко не съм чул. Не съм видял министърът да излезе с проект, с ограничения, да пристигна, да ни запознае “.

„ В доста министерства виждам доста, доста слаба работа и по тази причина доста сериозен диалог ще проведем по тези тематики, в това число и за земеделието “.

Единственото несъмнено е, че кабинет с министър председател Мария Габриел ще бъде с мандат на ГЕРБ, сподели Борисов:

„ Нали не си представяте да вървят с празен мандат ГЕРБ и по-късно Денков или който и да е, или Мария да се върне с различен? Нали не си го представяте да се унижим по този начин? “.

Борисов сложи под въпрос и спешността на промяната на регулаторите с изминал мандат:

„ Защо не бяха заменени, когато имаха болшинство? Защо бяха оставени толкоз години? “.

„ Смяната на тези регулатори, както знаете, се прави в Народното събрание. При състояние, че няколко от партиите сега в Народното събрание смъкнаха нашето постоянно държавно управление, последното, за което могат да питат, е: „ Вие за какво не направихте нещо? “ Не го направихме, тъй като държавното управление беше свалено от тези партии единствено няколко месеца след сформирането му “, сподели в отговор министър председателят Денков.

Отговорът на Николай Денков:

„ Да, ротацията не е непременно. Ротацията ще се случи и би трябвало да се случи. Нека имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управническата стратегия, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска страна, която поддържа главните европейски цели, която се бори за увеличение на приходите и понижаване на неравенството. Това са задачите, за които ние се борим, тъй че в случай че можем да ги осъществяваме, ще има ротация. Ако не можем – няма да има “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР