След вчерашната спецакция срещу престъпна група за нелегален трафик на

...
След вчерашната спецакция срещу престъпна група за нелегален трафик на
Коментари Харесай

Двама българи и 6-ма чужденци с обвинения за нелегален трафик на мигранти


След вчерашната спецакция против незаконна група за незаконен трафик на мигранти са повдигнати обвинявания на двама българи и шестима непознати жители. Утре прокуратурата ще изиска те да бъдат оставени за непрекъснато в ареста, сподели през днешния ден представителят на спецобвинението Сийка Милева.

17 души, осигурявали прекосяването през България на мигранти от Афганистан, бяха арестувани в София, Бургаско и Ямболско. Арестуваните чужденци са краткотрайно пребиваващи или с бежански статут. Според заместител основния прокурор Иван Гешев групата е генерирала десетки хиляди евро облага. По думите му тя е била "най-мащабната на българско равнище ":

"Защото обгръща всевъзможни хора, от хазяи до хора, които реализират превоз, през хора, които посрещат, през хора, които изпращат, през хора, които координират, огромно приключено комерсиално сдружение за трафик на мигранти, което е противозаконна активност ".

Вчера Иван Гешев не изключи в схемата да са забъркани и гранични служители на реда, само че посочи, че работата по тази линия продължава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР