След възбудените от София протести на зърнари и въглищари, които

...
След възбудените от София протести на зърнари и въглищари, които
Коментари Харесай

Евгений Кънев: При такива некоалиционни партньори, коалиционни не...

След възбудените от София митинги на зърнари и въглищари, които заемаха новините два месеца - само че вместо да смъкват, подвигнаха рейтинга на Денков - очевидно в този момент НЕкоалиционните сътрудници търсят с какво да запълнят новините през ноември.

Новината, която би трябвало да бъде продадена - посредством непосредствено патетично “възвание ” на Директива за птиците към българския народ - е да се види кой е с Европа и е същински евроатлантик и кой е за Лукойл, Путин и Русия. Всичко това - след обстоен показан разбор в Народното събрание, че няма по какъв начин незабавно да бъде сменен целия съветски с неруски петрол БЕЗ повдигане на цените на вътрешния пазар, а даже и допустимо прекъсване на Нефтохим. Защото е нужно време за организация на постоянни доставки на неруски петрол от производител отвън района, а той би трябвало да включи рафинерията в своя индустриален проект, да се обезпечи логистика, застраховки и прочие

Тогава каква е задачата на дуета “Магнитски ”?

Първа и най-вероятна цел е да се показа държавното управление и ПП-ДБ като работещи в съветски интерес в седмицата към локалните избори. Идеята е да се провокира парламентарно гласоподаване и ПП-ДБ да гласоподават срещу, дружно с Българска социалистическа партия и Възраждане. Защото за евроатлантическо болшинство са нужни освен ГЕРБ и Движение за права и свободи, нужни са и ПП-ДБ. Т.е отвод от тяхна поддръжка е ”компромат ”.

Ако въпреки всичко дерогацията бъде призната - с изненадващи гласове от Има Такъв Народ, Възраждане или Българска социалистическа партия - тогава втората очевидна цел е дестабилизация посредством опит за повдигане на цените на горивата и експлоадиране на шофьорски митинги, а евентуално и в Бургас - в случай че се засегне рафинерията. Защото ДП-ББ гласоподават “евроатлантически ” в Народното събрание, само че по-късно кестените ги вади Денков. Спомнете си никому ненужната декларация за отпадане възбраната на импорт на украинско зърно.

Третата допустима цел е Лукойл да бъде подбудена или стимулирана да продаде рафинерията на избран нов притежател, обвързван с мотиваторите, а може това да е проект и на самия Лукойл.

Въобще при такива некоалиционни сътрудници, съдружни не

ти трябват.

 

Евгений Кънев, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР