След вандалска проява е демонтирано едно от сърцата, част от

...
След вандалска проява е демонтирано едно от сърцата, част от
Коментари Харесай

След вандалска проява е демонтирано едно от сърцата в надписа „Плевен“

След вандалска демонстрация е демонтирано едно от сърцата, част от надписа с цветни букви на български и британски език " Плевен " в центъра на града.

То бе надраскано с нецензурни думи, което е наложило да бъде почистено и по-късно пребоядисано, преди да бъде върнато още веднъж на мястото си.

Това изясни пред публицисти кметът Георг Спартански. Той добави, че и другото сърце в надписа ще би трябвало да бъде пребоядисано, с цел да няма разностилие. 

Кметът сподели още, че ще се ревизира дали в периметъра на охранителните камери в региона попадат буквите. Ако се наложи, ще бъде инсталирана спомагателна камера, с цел да следи за други вандалски прояви и по опция да се разкриват причинителите.

Цветните букви на надписа " Плевен " бяха инсталирани напролет на 2016 година в тревната повърхност сред Големия шадраван и водните огледала. Веднага те се трансфораха в една от атракциите за плевенчани и гостите на града, обичано място за фотоси във всеки един сезон.

Надписът е във вид на кирилица и на латиница, като и в двата буквата " в " ( V ) е във форма на сърце. Автор на плана е художникът Красимир Коцев. Буквите са железни, с височина 100 см, а сърцата - 120 см. През тъмната част от денонощието те са осветявани. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР