След уволнението на Рекс Тилърсън от длъжността държавен секретар на

...
След уволнението на Рекс Тилърсън от длъжността държавен секретар на
Коментари Харесай

Нови оставки в Държавния департамент след уволнението на Тилърсън

След уволнението на Рекс Тилърсън от длъжността държавен секретар на Съединени американски щати, оставка подадоха и началничката на администрацията му Маргарет Петерлин и заместничката ѝ Кристин Чиконе.

Това заяви във вторник телевизия Си Ен Ен като се базира на двама чиновници във външното ведомство на Съединени американски щати.

Единият от тях признава, че оставката се е очаквала от дълго време, само че все пак е пристигнала в непредвиден за доста хора миг. " Ако това бе станало предходната есен, то бихме го приели като предстоящо събитие. Но той се задържа (на поста) дълго време и по тази причина всички допускаха, че най-опасният миг към този момент е отминал ", разяснява източникът на малкия екран.

Другият чиновник назовава показателно това, че Тилърсън бе на обиколка в страните от Африка предходната седмица и отсъстваше от Вашингтон, когато там беше делегацията от Южна Корея и стана известно, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен Ун до май.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР