След увеличаването на заплатите и пенсиите можеш да си купиш

...
След увеличаването на заплатите и пенсиите можеш да си купиш
Коментари Харесай

Румен Христов: Запътили сме се към милионерството, както през 1997 година


След увеличението на заплатите и пенсиите можеш да си купиш по-малко, в сравнение с при ръководството на ГЕРБ, уточни ръководителят на Съюз на демократичните сили

Първите задания пред идващия парламент са преодоляване на инфлацията, прекъсване на голословните разноски и усилена работа за еврозоната и Шенген. Това съобщи пред bTV Румен Христов от обединението ГЕРБ-СДС.

„ Таванът на цените не е пазарен метод. Изкривява се пазарната среда в България, само че би трябвало мощно държавно управление, което да види по какъв начин се е стигнало до тези цени, а не да се постанова таван “, добави той.

„ Нормално е в изискванията на общ пазар да има предложение на артикули, които се създават на ниски цени. Ние фокусирахме нашето внимание върху производството на зърно. Това не е неприятно, само че трябваше да развиваме паралелно развъждането на плодове и зеленчуци, отглеждането на животни и преправка “, уточни Христов.

Според него преобладаващата част от продукцията в магазините е българска.

„ С ГЕРБ имаме разлики в някои сфери като Данък добавена стойност. Ние считаме, че единната ставка е тази, която би трябвало да остане да господства в България. Депутатите от Съюз на демократичните сили не подкрепихме диференциацията. Видяхме резултата от нея – нулев. Производителите не понижиха цените. Ако в този момент върнем Данък добавена стойност 20%, ще забележим, че те ще бъдат начислени към цената. Ние сме малко по-десни, а ГЕРБ център-дясно “, изясни ръководителят на Съюз на демократичните сили.

„ С непрекъснатите оферти на Румен Гечев и Асен Василев за увеличение на тези приходи сме се запътили към милионерството. Спомняме си, че през 1997 година доста хора бяха милионери. Въпросът е не какво получаваш, а какво можеш да си купиш. След увеличението на заплатите и пенсиите можеш да си купиш по-малко, в сравнение с при ръководството на ГЕРБ, когато инфлацията беше 0,2% “, акцентира той.

Румен Христов дефинира прекомерно оптимистично предлагането на служебния финансов министър Росица Велкова да се вдигне минималната работна заплата на 940 лева от следващата година.

Според него минималната работна заплата би трябвало да се вдигне гладко и без бързи темпове.

Румен Христов уточни още, че би трябвало да набъбнат разноските за защита, като би трябвало да надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт.

Ще има ли постоянно държавно управление?

„ Не се знае дали ще влязат пет, шест или седем обединения. Виждаме, че пет ще влязат, само че има още три, близки до бариерата. Ще търсим евроатлантически обединения. Българска социалистическа партия е безусловно невъзможна за Съюз на демократичните сили. Няма по какъв начин с тях да сме дружно, още повече поради обществената политика. Не може да усилваш внезапно пенсии и заплати в случай, че нямаш средства за тях. Не можеш да плащаш обществени придобивки със заеми “, безапелационен е Румен Христов.

Той дефинира присъединяване на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов в срещата, проведена от Българска социалистическа партия в 48-ото Народно заседание, като „ лидерска постъпка “, с цел да има разговор.

„ Според мен добър вид е ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната и Демократична България “, само че взаимоотношенията сред ГЕРБ и Политическа партия са толкоз обтегнати, че нямам доверие. По-скоро бихме могли да търсим опция за ГЕРБ-СДС и „ Демократична България “, акцентира ръководителят на Съюз на демократичните сили.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР