След успешния старт на профилактичните програми за мързеливо око, затлъстяване

...
След успешния старт на профилактичните програми за мързеливо око, затлъстяване
Коментари Харесай

Нова профилактична програма започва Община Бургас за деня на детето

След сполучливия старт на профилактичните стратегии за мързеливо око, затлъстяване и гръбначни изкривявания при децата, започва през идната седмица нова стратегия. Този път профилактиката съставлява безвъзмезден на две редки болести и отдадена на Деня на детето – 1 юни.
Скринингът ще се организира от 31 май до 04 юни, в това число, от 15.00 до 17.30 часа в постройката на ДКЦ I на бул. „ Стефан Стамболов “ № 73.
Идеята е на Бургаската педиатрична асоциация, Община Бургас и „ Диагностично-консултативен център I ” /ДКЦ 1/, а двете болести са редки, само че инвалидизиращи – Мускулна Дистрофия на Дюшен и Ароматна L-аминодекарбоксилазна непълнота.
Характерно за болесттите е, че признаците им се припокриват с тези на познати болести като някои форми на Епилепсия, Детска Церебрална Парализа, Изоставане или промени в нервно моторното развиване на децата. Поставянето на вярната диагноза е изискване за обезпечаване на навреме лекуване.
Подходящи да се възползват от безплатния скрининг са деца на възраст до 18 години, с един или повече от следните признаци:
- По-късно прохождане
- По-късно проговаряне
- Изоставане в моторното развиване
- Мускулна уязвимост
- Загуба на моторните умения
- Трудност при нанагорнище на стълби
- Трудност при тичане и катерене
- Често рухване или мудност
- Клатушкаща се походка
- Ходене на пръсти
- Болки в мускулите
- Намалена устойчивост
- Поведенчески промени
- Понижение на мускулния тонус
 Бургаски учебни заведения ще показват изгодите от новаторското обучение във „ Флора Бургас “ Бургаски учебни заведения ще показват изгодите от новаторското обучение във „ Флора Бургас “
Форум на новаторските учебни заведения в Бургас ще се организира на 28 и 29 май в Експозиционен център „ Флора “. Събитието се провежда...
- Скованост на мускулите
- Неволеви мускулни съкращения / потрепвания
- Неволеви очни придвижвания
- Обучителни компликации
Вече са обезпечени безплатните генетични проби, за осъществяването на които се употребява суха капка кръв, а искащите могат да се запишат в ДКЦ I още от през днешния ден, 28 май, от 15.00 до 17.30 часа на тел.: 056 810 571.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР