След успешния край на историческия първи полет на кораб на

След успешния край на историческия първи полет на кораб на ...

Байдън не поздрави цивилните астронавти на SpaceX. Мъск го иронизира


След успешния край на историческия първи полет на кораб на SpaceX в орбита около Земята с изцяло цивилен екипаж, главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск иронизира американския президент Джо Байдън, който не все още не е коментирал постижението, предаде Си Ен Би Си.

В социалната мрежа Twitter един от 60-те млн. последователи на Мъск го попита „защо според него, американският президентът отказва да признае 4-те най-нови американски астронавти, които са помогнали за събирането на стотици милиони долари за „Сейнт Джуд“.

„Той все още спи“, отговори Мъск.

Припомняме, че през уикенда четиричленния цивилен екипаж на борда на капсулата Dragon на SpaceX се завърна на Земята след тридневен престой в орбита. Една от основните цели на мисията Inspiration4 бе да събере 200 млн. долара за благотворителната кауза за детската изследователска болница „Сейнт Джуд“. По време на приводняването на капсулата в събота бяха събрани 160 млн. Долара. Празнувайки успешната мисия Мъск обеща да даде 50 млн. долара от своя джоб, като така кампанията събра общо 210 млн. долара.

От Белия дом и SpaceX не са отговорили на исканията на Си Ен Би Си за коментар относно изказването на Мъск.

По-рано представители на НАСА честитиха на SpaceX и Мъск за мисията Inspiration4. Те получиха поздравления дори от конкуренти в сектора, включително Boeing, Lockheed Martin, Blue Origin, както и от Джеф Безос, който поздрави Мъск в Twitter.

Източник: manager.bg