След успеха на вдъхновяващия „Доза Щастие“, който намери своето място

...
След успеха на вдъхновяващия „Доза Щастие“, който намери своето място
Коментари Харесай

Яна Титова с втори пълнометражен филм - Очакваме ДИАДА

След триумфа на вдъхновяващия „ Доза Щастие “, който откри своето място в сърцата на публиката, режисьорът Яна Титова осъществя втория си пълнометражен филм. „ Диада “ следва да излезе на огромен екран в края на 2023 година, а първият формален тийзър към този момент е реалност.

Филмът се концентрира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в дребен град и има огромна фантазия – да замине при майка си в Америка, където да учи изобразяване. Животът ѝ се прекатурва, когато схваща, че разполага с броени часове, с цел да се приближи до задачата си. Дори и най-хубавата ѝ другарка не може да помогне, а проблемите в учебно заведение вършат задачата още по-сложна.

Сценарият на „ Диада “ е на самата Яна Титова, която този път влага креативната си сила в разглеждането на редица тематики, близки до света на младежите, като подхожда към тях с присъщия си откровен и открит метод.

Главната роля е поверена на Маргарита Стойкова, която е едвам на 19 години и е известен YouTube влогър, а част от феновете ще я познаят като Вени от сериала „ Татковци “. В главния актьорски състав влизат и редица обичани имена като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други. За ролята на най-хубавата другарка на Дида, Ива, е определена Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално учебно заведение в София.

Филмът е сниман в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, чиято жива непосредствена камера диша с героите на кино лентата и незабелязано потапя фена в атмосферата.

Филмът е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS с поддръжката на Националния кино център, Творческа Европа Медия и Национален фонд просвета с пропагандатор NO BLINK Film. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

Гледайте тийзъра тук:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР