След успеха на своите преносими очила за добавена реалност, които

...
След успеха на своите преносими очила за добавена реалност, които
Коментари Харесай

Леките AR очила на Rokid създават пред очите 5,5-метров виртуален дисплей

След триумфа на своите портативни очила за добавена действителност, които бяха пуснати за групово финансиране през 2021 година, китайската компания Rokid показа тънките и леки очила Rokid Max AR, които дават опция на потребителя да се любува на картина на виртуален 5,5-метров екран. С тази иновация Rokid се причислява към Xiaomi, TCL и Lenovo на пазара на носимите устройства с добавена действителност.

Според другите софтуерни медии очилата за допълнена действителност Rokid Max AR сигурно ще съумеят там, където Гугъл Glass не съумяха.

Очилата Max AR тежат единствено 73 грама. В тях са вградени два микро-OLED панела модел Sony Full HD с резолюция 1920х1080 пиксела. които основават пред очите на потребителя виртуален екран размер на диагонала 216 инча (5,5 метра), който наподобява, че като че ли се намира на към 6 метра от него. Плавните образни резултати се доближават с помощта на кадровата периодичност от 120 Hz. Яркостта на виртуалния екран е на равнище 600 нита. Покриват се 106% от sRGB цветовото пространство, а коефициентът на контрастност се показва посредством съотношението 100000:1.

На хората с късогледство се предлага диоптрична конфигурация с контролиране на диоптъра от 0,00 до -6,00. Очилата са сертифицирани от TÜV Rheinland за ниско равнище на синя светлина, което обезпечава удобно дълготрайно гледане на видео. Компанията твърди, че приключването на светлина от предната част е понижено с 90%, тъй че близките няма да виждат какво гледа притежателят на очилата. Включени са затъмняващи капачки за по-пълноценно преживяване.

Наборът от вградени датчици включва модернизиран 9-осов IMU и 3DoF датчик, който наблюдава придвижването на главата. Очилата могат също по този начин да разпознават по кое време са сложени. Rokid Max AR се доставя с USB-C кабел за свързване към източник на мултимедия, като да вземем за пример смарт телефон с мобилното приложение Rokid AR за Android. Но за по-голяма независимост може да се употребява безжична връзка.

Когато става въпрос за гледане на филми и телевизионни излъчвания, очилата поддържат HDCP и могат да се превключват сред 2D и 3D изображения. Двата вградени високоговорителя имат самостоятелен надзор на силата на звука, а двойката шумопотискащи микрофони ви разрешава да управлявате устройството благодарение на гласа си. Rokid съобщи, че техните очила Max AR са „ идеални за софтуерните запалянковци, феновете на игрите, киноманите, които желаят да употребяват най-новите AR нововъведения в живота си “.

Очилата за допълнена действителност Rokid Max AR към този момент се оферират за предварителна поръчка при цена от 439 $. Доставките би трябвало да стартират към края на месец април тази година, само че при всеобщите продажби цената към този момент е 599 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР