След успеха на книгата „Живот в скалите“, Мария Лалева издава

...
След успеха на книгата „Живот в скалите“, Мария Лалева издава
Коментари Харесай

Мария Лалева се завръща с нова книга - "Пасиансът на архангелите"

След триумфа на книгата „ Живот в скалите “, Мария Лалева издава нова книга със заглавие.

" Архангелите са 7 велики сили и служат на индивида. Хората мислят, че те ръководят живота му, само че огромната загадка е, че той самичък си го ръководи. Тях може да употребява като принадлежности. В книгата съм направила тъкмо този паралел – 7 огромни архангела, 7 сили, които дават отговор за разнообразни неща. Над архангелите има други, които не ни е обещано да знаем. " - споделя тя в изявление за.bg.

„ Пасиансът на архангелите “ споделя за семейство, въвлечено в поредност от спорове, секрети, обрати, мистерии и суеверия. Човешкият свят e разграничен на черно и ярко, пъкъл и парадайс, неистина и истина, его и душа. Towa се разкрива посредством история, наситена с провокации и болежка.

Прототипите на героите са същински, върху които тя наслагва разнообразни истории, с цел да построи пълнокръвни облици.

" Юстина е същинското име на същинския първообраз. Аз просто се влюбих в името, след това се влюбих в историята. Тя в действителност е една действително съществуваща жена, която гледа на карти, само че елементарни. Гледала е и на кафе. В действителността е извънредно свободен дух, само че не толкоз мистична. Върху същинския облик насложих история, която знам от баба си за част от пътя й. " - споделя писателката.

Парадоксално е, че действието в книгата се развива в Балчик, а съвсем цялата книга тя написа в Созопол.

" На Яйлата писах огромна част от „ Живот в скалите “, а в този момент там транспортен съд потъва. Заседналите кораби потъват. Заседналите хора също потъват. Ето това е другата линия в книгата. Юстина е живяла в Балчик, по тази причина действието се развива там. Това място е магично, с изключителна сила. При мен очевидно не може да няма море. Но от ден на ден ме тегли планината. И съм уверена, че идната книга ще е планинска. Но най-после героят несъмнено отново ще иде на морето. " - издава повече тя за процеса по написване на книгата.

Няма часове, в което писането й е най-плодотворно. Понякога написа рано заран, след което си доспива, или пък през нощта.

" Когато пристигна - тогава. Хората би трябвало да пускат контрола и да оставят живота да се случи, а вселената и ориста да го водят. Защото вселената ги познава по-добре от тях самите. Не бива да ги е боязън, тъй като свят, който е короновал страха, не може да има вяра в любовта. "

Читатели, искащи персонален подпис от Мария Лалева ще имат опция в три следващи дни да се видят с нея в книжарница „ Книгомания “ от 16,00 до 19,00 ч. на 14 и 15 октомври, и в хартиен център „ Гринуич “, на 16.10. 2021 година, от 12,00 до 15,00 ч. Предстои и турне за показване на „ Пасиансът на архангелите “ и Мария Лалева из страната - в Пловдив, Бургас и Балчик.

Цялото изявление може да прочетете на.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР