След ускорителят на елементарни частици столичният Люлин“ стана известен и

...
След ускорителят на елементарни частици столичният Люлин“ стана известен и
Коментари Харесай

Масово катастрофиране в „Люлин“: Защо има толкова инциденти на кръговото за Банкя?

След ускорителят на обикновени частици столичният „ Люлин “ стана прочут и с още един транспортен възел. Кръговото за Банкя или както е по-популярно – „ Елипсата “.

Снимка: bTV

Групите във обществените мрежи преливат от фотоси с произшествия от това място.

В града работят над 300 камери

Следите от конфликтните обстановки личат на всички места около кръговото, като не са пощадили и дирек, който се е трансформирал в хармоника. На метри по-нататък пък се натъкваме на следващата злополука.

Снимка: bTV

Мантинела, знак или дирек от осветлението - съвсем няма част от околната инфраструктура, която да не е потърпевша. Само за едно завъртане по придвижването съумяваме да преброим цели 6, безусловно отсечени лампи в резултат на ударите.

Снимка: bTV

Натъкваме се на рискова обстановка - два автомобила от най-дясно влизат непосредствено в междинна лента. За благополучие вместо удар се чуват единствено клаксони.

Снимка: bTV

Въпреки че платното е задоволително необятно, маркировката оказва придвижване единствено в една лента. Това в допълнение бави придвижването.

Поставени са гумени ограничители, които да насочват водачите, тъй че да се съблюдава кръговото придвижване, изясни зам.-кметът арх. Николай Симеонов

В „ Дървеница “ се намира едно от най-съвременните кръгови в София. Конфликтни точки на процедура няма. Специални детайли разделят придвижването. Шофьорите от дясна лента се насочват единствено към първия излаз. Тези от ляво - към останалите вероятни.

Надежда Дойчева и Иван Недялков споделят, че стават по 6 произшествия дневно поради несъобразена скорост. Те разясниха, че кръговото е „ унищожител “ и са виждали коли да се обръщат по таван.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР