След усилени преговори от страна ръководството на АТР 250 тенис

...
След усилени преговори от страна ръководството на АТР 250 тенис
Коментари Харесай

Александър Зверев ще играе на турнира в София

След усилени договаряния от страна управлението на АТР 250 тенис шампионата в София  бе контрактувано присъединяване на Александър Зверев. Германецът, който се намира тази седмица под №9 в международната класация ще играе за първи път в България, като в София ще опита да си обезпечи присъединяване на финалите на АТР в Торино, започващи на 12 ноември.

Снощи Зверев загуби от Стефанос Циципас в Париж и е седми в подреждането на финалите с 3585 точки и към момента не е сигурен участник, като може да бъде преместен от Хуберт Хуркач, който е девети с 3245 точки и през днешния ден играе против Григор Димитров.

Идването на Зверев стана допустимо след особено позволение от страна на АТР. След отказванията на Франсис Тиафо и Бен Шелтън Sofia Open се оказа в режим на „ изключителна обстановка “ поради отдръпването на двама от тримата най-високо класирани в ранглистата състезатели. Това даде опция да бъде притеглен играч, който не е подал поръчка без това да постанова потреблението на „ уайлд кард “. След съществени старания бе получено единодушие за присъединяване от страна на Зверев, който ще бъде лидер на схемата на шампионата.

Зверев е на 26 години. От съветски генезис е, само че е роден и израснал в Германия, под чиито байрак стана олимпийски първенец преди две години в Токио. Най-доброто му класиране в световнвата класация е №2 от юни предходната година.

В кариерата си Зверев има 21 турнирни трофеи, последната от които пристигна през септември в Чънду (Китай). В шампионатите от Големия шлем най-хубавият му резултат е финалът на US Open когато водеше с 2:0 сета на Доминик Тийм, само че позволи поврат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР