След усърдна професионална работа служители от Шесто РУ разкриха няколко

...
След усърдна професионална работа служители от Шесто РУ разкриха няколко
Коментари Харесай

Какво става в Пловдив? Непълнолетни престъпници вилнеят из града

След усърдна професионална работа чиновници от Шесто районно управление (на МВР) разкриха няколко взломни обири на територията на пловдивския регион " Източен ". Значителните по размер оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности, извършени от проверяващите в къс период, доведоха до ареста на шестима причинители на похищения през последните дни.

17-годишен е открит като създател на пет следващи влизания с щурм в офиси и заведения през тъмната част на денонощието, откъдето общо отмъкнал към 1800 лв. и три мобилни телефона. Непълнолетният е с богато престъпно досие и присъди. С разпореждане на наблюдаващ областен прокурор е притеглен като обвинен и наведен в ареста за 72 часа.

За кражба на 600 лв. от павилион, на който разрушили стена, са арестувани и други три момчета, на 18, 16 и 15 години. За броени часове след получен сигнал през вчерашния ден криминалистите влезнали в дирите и на други двама техни познайници, на 17 и 18 години.

Работата по " горещи следи " стартирала към 4 ч., когато било обявено, че се е задействала охранителната система на офис за парични преводи. Впоследствие било открито, че вратата на помещението е разрушена и липсва парична сума в левове и валута на обща стойност към 12000 лв..

Още същия ден в районното ръководство е отведен единият от причинителите, а вторият – арестуван благодарение на чиновниците на реда в Девин. Работата по формираните досъдебни производства продължава. За случаите е известена Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР