След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на

...
След унищожаването на големите десантни кораби на Черноморския флот на
Коментари Харесай

Украйна смля руския Черноморски флот - на Москва й останаха само 7 десантни кораба

След унищожаването на огромните десантни кораби на Черноморския флот на Руската федерация " Азов " и " Ямал " в Черно море останаха единствено 7 десантни кораба на Руската федерация, пресметнаха от Defense Express.
 
Отбелязва се, че вследствие на ракетната офанзива на 24 март съветските сили са останали единствено със 7 кораба-амфибия в Черно море и това включва тези ВДК (Големи десантни кораби от план 775), които са трансферирани от Балтийския и Северния флот в навечерието на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година: 1 транспортен съд от план 11711: " Петър Моргунов " (Северен флот на Руската федерация) 2 кораба от план 1171 " Тапир ": " Николай Филченков " и " Орск " (и двата от Черноморския флот на Руската федерация) 4 кораба от план 775: " Королев " и " Калининград " (и двата от Балтийския флот), " Георгий Победоносец " и " Оленегорский Горняк " (и двата от Северния флот).
 
 Унищоженият съветски десантен транспортен съд Унищоженият съветски десантен транспортен съд Източник: Telegram
В обявата се отбелязва, че самият съветски Черноморски флот към този момент публично разполага единствено с два десантни кораба от плана 1171 " Тапир4, които са най-старите в Черноморския флот.
 
В същото време разваленият по-рано десантен транспортен съд на Черноморския флот на Русия от план 775 " Минск " и аналогичният план " Оленегорский Горняк " от Северния флот към момента са в развой на поправяне.
 
Отделно от това анализаторите обръщат внимание на унищожаването на информационния център на Черноморския флот на РФ. Те настояват, че извеждането от строя на основния информационен център може да докара най-малко краткотрайно до обилни проблеми с ръководството на целия ЧФ на РФ като обединяване на стратегическо равнище.
 
" Тъй като тук става дума както за " хоризонтално " (т.е. кораби и други компоненти), по този начин и за " отвесно " ръководство: вследствие на смяната в командната верига Черноморският флот към този момент не се регистрира пред щаба на Южния боен окръг на Въоръжените сили на Русия в Ростов, а пред Москва с " посредничеството " на главнокомандващия на Черноморския флот. С други думи, на Кремъл съвсем непосредствено ", се показва в публикацията. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР