След Уимбълдън Карлос Алкарас реши да не си взима почивка,

...
След Уимбълдън Карлос Алкарас реши да не си взима почивка,
Коментари Харесай

В първокласно зрелище: Алкарас пропиля мачбол и напусна Монреал още на старта!

След Уимбълдън Карлос Алкарас реши да не си взима отмора, а вместо това се включи в конкуренциите на клей в Хамбург и Умаг, като във всяка от тях загуби разногласието за купата. През тази седмица испанецът откри сезона си на хард в Северна Америка с присъединяване в Мастърса в Монреал, само че събитията не се развиха по упования метод за него и младата звезда се сбогува с шампионата още след откриващия си дуел.

Тийнейджърът започва присъединяване си непосредствено от втори кръг, където го очакваше конфликт със международния №34 Томи Пол. Двамата предложиха тенис от най-висока проба по време на цялата среща, като нееднократно изправяха публиката на крайници след зрелищни разигравания. От началото до края Пол играеше на извънредно високо равнище и в дадени интервали от мача превъзхождаше своя конкурент, с цел да успее да сервира сензацията, елиминирайки втория подложен след 6:7(4) 7:6(7) 6:3. Така той продължава към третия стадий, където му следва да премери сили с Марин Чилич или Карен Хачанов.

Американецът бе извънредно нападателен още от първите минути на срещата, като непрестанно навлизаше в корта при второ подаване на съперника и постоянно можехме да го забележим да осъществя директни точки от ретур. Благодарение на офанзивния си жанр Пол не позволяваше на Алкарас да постанова темпото и съумя да навакса мигновено пробив пасив, изравнявайки за 2:2, след което продължи да слага под напън противниковите подавания и опциите му за брейк не бяха необичайност.

Във всеки един от тези моменти обаче испанецът показваше своята класа и бързо успяваше да охлади напрежението със стабилен начален удар и не позволи да се стигне до пробив. Изходът от този толкоз оспорван сет изцяло естествено бе решен в тайбрек, където младежът включи на напълно друга предавка и без да направи нито една неправилна стъпка, пречупи противника си, с цел да поведе в обособените елементи.

Краят на откриващия сет даде своето отражение върху началото на втория, защото Алкарас към този момент диктуваше разиграванията и преминавайки в контраофанзива, трупаше точки в своя актив. Не след дълго той доближи до ранен пробив, който, въпреки и мъчно вкоренен, му оказа помощ да поведе с задатък от 3:0.

Фаворитът безпроблемно поддържаше преднината си до 4:2, само че тогава последва спад в концентрацията му, който в композиция с неналичието на шанс и няколко топки, излезли със сантиметри в навън, докара до връщане на пробива. Печелившата серия на Пол продължи с цялостна мощ и американецът реализира нов брейк, който обаче неотложно бе върнат за 5:5.

Съвсем скоро и тази част доближи до тайбрек, в който всеки от двамата показва удивителна борбеност и резултатът се развиваше точка за точка. Испанецът съумя да доближи до мачбол, само че очакванията му скоро бяха охладени с отличен сервис на Пол, който след това се снабди с втори сетбол и съумя да го материализира след форхенд в мрежата на Алкарас.

Решителната трета част започва с мъчно подаване за американеца, само че още веднъж неговият съвършено ориентиран начален удар му оказа помощ да излезе незасегнат от затруднената обстановка. Впоследствие той продължи да подхваща чести офанзиви на неприятелски сервис и подкрепят от множеството неточности на младока, небрежно се снабди с преднина от 4:1. Испанецът до последно не се съобщи и опитваше всичко, с цел да обърне хода на събитията, спасявайки 4 мачбола, само че Пол не позволи да се стигне до поврат и съумя да затвори конфликта в своя изгода след 3 часа и 24 минути игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР