След Уимбълдън 2022 за първи път от старта на кариерите

...
След Уимбълдън 2022 за първи път от старта на кариерите
Коментари Харесай

Съвсем скоро Серина Уилямс и Федерер остават без позиция в ранглистата


След Уимбълдън 2022 за първи път от старта на кариерите си Серина Уилямс и Роджър Федерер няма да участват в международните класации на WTA и АTP.

Причината е, че те ще изгубят точките си от Уимбълдън 2021, когато и двете митове на спорта за последно бяха на корта в формален мач.

Федерер претърпя интервенция на коляното през август и очакванията са, че ще може да се завърне в игра във втората половина на сезона. Към момента той е декларирал присъединяване на Laver Cup и на АТР 500 шампионата в Базел.

При Уилямс към момента съществуват очаквания, че тя вероятно ще играе на Уимбълдън, въпреки и публично да няма информация по тематиката. Дори и сходна удобна развръзка обаче няма да промени обстоятелството, че 23-кратната шампионка от Големия шлем ще остане без точков актив. Причината се крие в решението на двата тура да не присъждат точки на Откритото състезание на Англия в отговор на отстраняването от шампионата на тенисистите от Русия и Беларус.

В момента Уилямс е №276 в ранглистата като в актива ѝ към момента стоят и точките от осминафинала на Ролан Гарос 2021, когато загуби от Елена Рибакина. На Уимбълдън травмата ѝ я накара да постави прибързано завършек на мача си от първи кръг против Александра Саснович.

Федерер, който е част от ранглистата от 22 септември 1997-а, игра в пет шампионата през предходната година. В момента той е №47 в света като значително това се дължи на точките от финала на Уимбълдън през 2019-а и извоюваният шампионат в Хале през същия сезон. Заради промененото точкуване в резултат на пандемията те към момента са част от актива му, само че това ще се промени при започване на юли.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР