След убийството в Антон жители на селото излязоха в подкрепа

...
След убийството в Антон жители на селото излязоха в подкрепа
Коментари Харесай

След убийството в Антон и обвиненията за „чадър“: Местни се събраха в подкрепа на кмета на селото

След убийството в Антон поданици на селото излязоха в поддръжка на кмета. Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че ще има цялостна инспекция на серията от сигнали, които са получавали, които са както против двамата братя, по този начин и против общината.

Затова тази заран доста хора се събраха в поддръжка на кмета. Те споделят, че са удовлетворени от ръководството на общината в село Антон и виждат в тези инспекции офанзива с други ползи.

Хората са безапелационни, че кметът е направил доста за селото в последните години и няма нищо общо с убийството. Според гражданин на селото не е имало нападателно държание от страна на двамата братя.

Кметът Андрей Симов съобщи, че е засегнат от изявлението с вдовицата на убития мъж и обвиняванията ѝ към него, че прикрива убийците. Той посочи, че тя и мъжът ѝ не са поданици на Антон и нямат адресна регистрация в селото.

Няма тъжби против двамата братя, безапелационен е кметът.

„ Има някакви устни недоволства, само че те са земеделци, а земеделците се карат между тях за подялба за земи. Имало е някакви устни недоволства, само че те са от всеки против всеки – и от тях, и против тях. Винаги са се помирявали, дали ще е при мен, в кабинета”, сподели Андрей Симов пред БТВ.

Той съобщи, че познава двамата братя и са в естествени връзки с тях.

„ Не мога да давам отговор за дейностите. Ако има някакво закононарушение, дано институциите си свършат работата”, добави кметът.

На въпрос вижда ли проблем в това, че дамата на Дончо Петров е чиновник на общината, кметът сподели, че няма никакъв проблем и че дамата си извършва прелестно отговорностите.

„ Няма безусловно никакъв спор на ползи, това е тествано от нашите адвокати. Това е завещан чиновник от мен, аз не съм я назначил”, сподели Андрей Симов.

Кметът изрече съболезнованията си на потърпевшото семейство, само че разгласи, че убитият овчар е бил упрекван преди месец от поданици на селото, че е изнасилвач, обирджия, пияч, рецидивист и пандизчия. Това са изказвания на поданици на селото, които са сезирали полицията, посочи кметът.

Андрей Симов съобщи, че той не е знаел, че това семейство живее в селото и, че не ги е виждал по улиците. По думите му убитият и жена му са изгонени от Копривщица поради закононарушения и са се заселили в Антон.

Той беше безапелационен, че ще бъде компактно зад фамилията и ще им помогне. Каза, че са им закарали дърва и храна.

" Ако има отговорни, дано си понесат следствията, само че общината не е намесена. Имам прелестна администрация, толкоз доста сполучливи планове. Вчера ме питаха от Министерство на вътрешните работи дали познавам потърпевшите, причинителите, дали знам работните им връзки и връзките им с общината, всичко, което е трябвало е било разказано от наша страна”, сподели кметът.

Майката и братът на убития мъж желаеха пожизнен затвор.

„ Искам единствено да се потвърди дали те са същинските убийци на сина ми и да се направи най-голямото наказване за тях, което заслужават – пожизнен затвор”, сподели Цеца Догаова, майка на убития мъж.

Според брата на убития Петко Доганов цялото село се опасява от тези мъже.

Вече самотна майка на 11-месечно момиченце, Елеонора още не може да повярва какво се е случило.

„ С най-голямото си безсрамие го изхвърлиха и с най-голямото си безсрамие те пристигнаха да гледат сеир. Бебето го търси и вика – та-та, и аз още повече рухвам”, съобщи Елеонора.

Опитите ни да се свържем с близки на арестуваните приключиха без триумф. Оказа се, че дамата на Дончо Петров работи в общината и дава отговор за кадастъра.

Икономическа полиция, " Националната полиция ", Агенцията по храните ревизират бизнеса на двамата братя, които са измежду най-големите арендатори в региона, както и по какъв метод са получили евросубсидии.

От крупния арендатор се оплака и Пламен. Разказа, че преди 8 години гледал крави. Твърди, че 14 от тях били откраднати от Дончо Петров. Потърсил правата си по законов ред.

„ Моите крави изчезнаха и мен ме прибраха служителите на реда да ме разпитват къде са ми кравите”, сподели Пламен Даскалов.

Намерил и очевидец, който по думите му също бил застрашен.

„ Хванахме очевидци, на една жена – татко й и му бяха рязали на индивида пръстите. Тези тормозят цяло село”, добави той.

Обясни, че са прекратили жалбата му в полицията, че е пускал тъжба и в прокуратурата. Ходил е в Столична дирекция на вътрешните работи и в Областната дирекция, само че без резултат.

След репортажите ни, в селото дойде жандармерия, като задачата на засиленото полицейско наличие е да се обезпечи спокойствието на локалните поданици в село Антон.

Днес сутринта обаче на място няма жандармерия и полиция, макар че беше обявено, че акцията ще продължи няколко дни.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР