След убийството на руския посланик в Анкара президентите на Турция

...
След убийството на руския посланик в Анкара президентите на Турция
Коментари Харесай

Защо бе убит руският посланик в Анкара?


След убийството на съветския дипломат в Анкара президентите на Турция и Русия обявиха, че атентатът е имал за цел да внесе нов ерес сред двете страни. Руският посланик Андрей Карлов бе прострелян смъртоносно от служител на реда.

Атентаторът

Нападателят е стрелял първо във въздуха, след което е насочил револвера си към съветския дипломат Андрей Карлов. След като дипломатът паднал на земята, въоръженият мъж изстрелял няколко патрона в тялото на жертвата. Атентатът бе осъществен по време на откриването на галерия за Камчатка в Анкара.

Андрей Карлов

" Чия ръка е направлявала килъра? "

На видеозаписите се вижда по какъв начин нападателят крещи " Аллах е популярен! " и " Не забравяйте Сирия, не забравяйте Алепо! ". Както посочи турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, причинителят е 22-годишен служител на реда, който преди две години и половина е получил предопределение в Анкара. След нападението мъжът е бил премахнат от специфичните елементи.

Междувременно президентите на Турция и Русия обявиха, че атентатът е имал за цел да внесе нов ерес в връзките сред двете страни. " Трябва да разберем чия ръка е направлявала килъра ", сподели Путин и разгласи, че Русия ще отговори със усилване на битката си против тероризма. " Бандитите ще го усетят ", увери Путин. Руският президент е разпоредил назначението на специфичен екип от следователи, които да работят в тясно съдействие с турските управляващи. Президентът на Турция Ердоган удостовери в послание по малкия екран, че кървавото действие ще бъде разследвано взаимно с съветски специалисти.
Редакцията предлага
Анкара и Москва таман бяха почнали да усъвършенстват връзките си след тежката рецесия от 2015 година, когато край турско-сирийската граница бе свален съветски бомбардировач. За през днешния ден в Москва бе планувана среща на министри от Турция, Русия и Иран по отношение на спора в Сирия. По данни на съветската страна, диалозите няма да бъдат анулирани. " Независимо от тази покруса, ние би трябвало да продължим да работим градивно ", съобщи шефът на външнополитическата комисия в съветския парламент Леонид Слуцки. А неговият сътрудник от комисията по сигурността Виктор Озеров дефинира покушението като " атентат против руско-турските връзки ".

" Една доста тъжна вест "

Германското държавно управление също осъди нападението против съветския посланик. Правителственият представител Щефен Зайберт написа в Туитър, че това е " една доста тъжна вест ". Съболезнования изрече и специфичната отговорничка за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, а Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди убийството " най-остро ". Това е " терористично нахлуване ", за което не може да има никакво опрощение, се споделя в позицията на Съвета, а от сирийското външно министерство обявиха, че " това непоносимо действие акцентира още повече нуждата да се борим с всички вероятни средства против тероризма ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР