След убийството на Мартин Божанов, по-известен като Мартин - Нотариуса,

...
След убийството на Мартин Божанов, по-известен като Мартин - Нотариуса,
Коментари Харесай

Убийството на Мартин Божанов - Нотариуса: Политическите реакции

След убийството на Мартин Божанов, по-известен като Мартин - Нотариуса ", през днешния ден последваха и първите политически реакции. Припомняме, че в сряда вечерта, око 19:40 часа трупът му бе открит до кола на територията на столичния комплекс " Глория палас " на " Горнобански път " в столицата.

Реакция пристигна от министър-председателя Николай Денков, който е в Брюксел: " Жертвата няма досие, той не е разследван - ето още един образец, който стои под въпрос. Той е разследван от публицисти, тъй че това е още един образец за неработещата правосъдна система в необятния смисъл на думата. И това е една от аргументите да желаеме тя да бъде оздравена - да настояваме за правосъдна промяна, да настояваме за процедури, с които да се избират членовете на антикорупционната комисия. Това са все стъпки, с цел да можем да излезем от тези доста, доста години, в които правосъдната система не съумява да извърши функционалностите си, които са по конституция ".

Първи тематиката от Народното събрание разяснява водачът на ГЕРБ и ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов: " Бяхме позабравили предходните 10 години тези неща, само че уповавам се способените органи да го разкрият. Като основен секретар съм отговарял на такива въпроси хиляди пъти ", уточни той.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски отхвърли коментар по отношение на тежкия престъпен случай в София.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова още веднъж нанесе рецензии по ръководещите като упрекна ПП-ДБ, че с връщането на модела " Борисов " на политическата сцена са върнали и мутренския жанр на ръководство. Тя продължи:  " Тревожно е, че този човек е имал система от връзки с прокурори и съдии, което би трябвало да се ревизира. Говори се за подкупи и закани. Реален резултат от съдената промяна на ПП-ДБ няма. Продължава хаосът и в прокуратурата, и в съда. Поредното показно ликвидиране е доказателство, че няма страна. Когато няма страна, мафията вилнее ", бе безапелационна тя.

Интересно бе изявлението на някогашния вътрешен министър и народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков в коридорите на Народното събрание. Той дефинира разстрела на Мартин Божанов по следния метод:  " Ние водихме следствие против този човек, когато бях министър. Той е обвързван със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда. Сега го отстраниха, тъй като се уплашиха, че ще разкрие обстоятелства за връзките му с такива среди. Съдия Владислава Цариградска е написала през днешния ден нещо, там има две имена, едното от които в последно време, след измененията в Конституцията в частта за прокуратурата, стартира да размахва пръст - от президента, докъдето реши ", означи многозначително той, само че не отговори на въпрос кого тъкмо засяга.

" Прекалено доста започнаха да стават убийствата, откогато ръководи тройната коалиция. Не бих се учудил в полза на истината, в случай че и това е обвързвано с ПП-ДБ, тъй като тези убийства при тях са много необичайно съвпадащи. Нека не забравяме, че по този начин си отиде и Джънгов - работодателят на Лена Бориславова, за който по същия метод се направиха на прелестно разсеяни ", разяснява водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов също направи коментар: " Гангстерска война е ясно, мафията в България е ясна - тя е срасната с политическата власт сега. Нормално е да има саморазправи. Пак споделям - постоянно когато сме имали слаби държавни управления, се е случвало това ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР