След убедителната си победа над една от тенисистките, срещу която

...
След убедителната си победа над една от тенисистките, срещу която
Коментари Харесай

На гейм от поражението: Томова остана далеч от това да вземе реванш срещу Гарсия и се отказа в Маями

След безапелационната си победа над една от тенисистките, против която в никакъв случай не е побеждавала до момента, Виктория Томова не можа да придвижи играта си от предишния дуел и в днешния подобен. Препъникамъкът за родната ни представителка още веднъж се оказа Каролин Гарсия, като този път резултатът от срещата им бе много по-убедителен в интерес на актуалната номер 27, само че тя не завърши по стремежи и за двете метод. В четиринадесетия гейм най-хубавата ни тенисистка бе принудена да се отдръпна от мача при резултат 6:1, 5:2. В идващия кръг Гарсия ще срещне победителката сред Наоми Осака и Елина Свитолина.

Началото на мача, който стартира повече от 24 часа по-рано, само че не изместен за през днешния ден в 00:15 часа българско време, стартира стремително за някогашната номер 4, която с ранен пробив напълно пое самодейността на дуела. При 3:0 обаче дуелът бе пресечен и това значително повлия върху ритъма на родната ни представителка, защото след обновяването на мача французойката се възползва от опита си при такива обстановки и отпускайки единствено един гейм завоюва първия сет.

Втората част стартира доста по-обнадеждаващо за българката. Сервис играта й се стабилизира доста, което даде причина за по-оспорвано и завладяващо развиване на дуела. В петия гейм обаче французойката игра рутинирано, което й разреши да поведе с пробив. Въпреки смелата игра на първата ни ракета при дамите, Гарсия усили преднината си още повече и доминирайки идващите 3 гейма. При 5:1 Вики изпита дискомфорт, което я принуди да се откаже от мача.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР