След цял ден спор, размяна на Ad hominem аргументи, вадене

...
След цял ден спор, размяна на Ad hominem аргументи, вадене
Коментари Харесай

Кой е булката и кой е шафер? Актуализацията на пенсиите остана за Коледа |

След през целия ден спор, замяна на Ad hominem причини, вадене на “долни гащи ” и разногласия кой е булката и кой - шаферът, депутатите оставиха актуализацията на пенсиите за края на декември. Тя предвиждаше 12,5% растеж на всички пенсии от октомври. В последна сметка актуализацията на бюджета на Държавното публично обезпечаване беше дефинитивно призната през днешния ден. Депутатите взеха решение, че преизчислението на пенсиите и нарастването на минималната пенсия на 370 лева няма да влезе в действие от 1 октомври 2021 година, а от 25 декември 2021. В същото време, от 1 октомври до края на декември всички пенсионери ще получават добавка от 120 лв. вместо досегашната от 50 лв..

Това се случи, откакто бяха отхвърлени признатите на второ, сякаш финално, четене параграфи, с които трябваше от 1 октомври 2021 година минималната пенсия да стане 370 лева и всички пенсии да бъдат преизчислени е с коефициент 1,35.

След като този параграф беше признат, депутатите се върнаха към параграф 1 за трети път, където в приходната част на бюджета би трябвало да бъдат отразени сумите за признатите разноски.

Топлата връзка сред Движение за права и свободи и Има Такъв Народ

Дебатите в Народното събрание с часове се въртяха към персонални нападки. Депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев се обърна към припозналия предлагането на Движение за права и свободи за отсрочване на нарастването на пенсиите Любомир Каримански от " ИТН ". " Актуализацията на пенсиите ще важи 5 дни. Сега се отказвате от вашето предложение и защитавате позицията на Движение за права и свободи. Вие сте топлата връзка сред " ИТН " и Движение за права и свободи. Затова бързо щяхте да станете гуверньор на Българска народна банка ", сподели Мирчев.

" Имахте министър-председател в годините, който нямаше един ден трудов стаж ", отвърна му Любомир Каримански. А Йордан Цонев от Движение за права и свободи добави: " Г-н Мирчев има фиксация към Движение за права и свободи, по този начин както дядо му имаше фиксация да направи Възродителния развой ". " Дядо ми не е направил Възродителния развой, само че кажете за какво Филип Станев пристигна да ви шушука да си вдигнете телефончето. Това е задкулисието ", отвърна му Стоян Мирчев. С думите " Слязохме до долните гащи " Рамадан Аталай от Движение за права и свободи изиска закриване на дебатите.

Булки, шафери, лъвове и зайци

По-късно температурата на дебатите се върна на същото равнище. Мирчев напомни припознаването на предлагането на Движение за права и свободи за отсрочване на индексацията на пенсиите, което в началото беше отхвърлено, и назова Тошко Йорданов булката, а съпартиеца му Филип Станев шаферката в брака с Движение за права и свободи. Йорданов не му остана задължен: “Г-н Мирчев, Вие сте наедрял мъж с хубава брада. Бъдете лъв, а не заек. Престанете с тия интриги ”. От залата екнаха крясъци “Горчиво! Горчиво! ”.

" Вие сте много шавлива политическа младоженка ", обърна се Йорданов към Българска социалистическа партия. Влязохме в тая история, тъй като ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи създадохте тази каша ”, сподели Йорданов и напомни, че даже Йордан Цонев разгласи годежа сред “партиите на статуквото ”. Станислав Балабанов наля още масло в огъня: " Три дни ви чувам нелепостите. Мислех, че Свиленски е палячото на групата. Оказа се, че е Мирчев. ” Балабанов предложи преустановяване на дебата. След това последва бурна реакция от страна на Българска социалистическа партия и Ива Митева спря да позволява изявления на афектираните и засегнатите депутати. След това наказа Йорданов, Свиленски и всички забъркани в абсурда.

Как се стигна до новия размер на пенсиите

До обстановката се стигна, откакто персонално депутатите утвърдиха 12,5% нарастване на пенсиите от 1 октомври, което беше предложение на служебния кабинет. ГЕРБ предложиха добавка от 100 лева на месец към пенсиите до края на годината като антикризисна мярка, само че бяха “надцакани ” от Движение за права и свободи с предложение от 120 лв. на месец, което в последна сметка беше признато. Финансовият министър Асен Василев разгласи, че нарастването и с добавката от 120 лв., и с новия коефициент може да взриви бюджета и депутатите би трябвало да решат от кое място да дойдат парите.

Майчинство

Освен това беше признато компенсацията през втората година от майчинството да стане 650 лева от 1 октомври 2021 година - само че единствено до края на декември 2021 година До този миг майчинството през втората година беше 380 лева месечно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР