След трудния за него край на 2022 г. Яник Синер

...
След трудния за него край на 2022 г. Яник Синер
Коментари Харесай

Синер: Победата над Циципас означава много за мен


След сложния за него завършек на 2022 година Яник Синер последователно доближи най-хубавата си форма при започване на сегашния сезон. Италианецът завоюва първата си купа за годината, триумфирайки на ATP 250 шампионата в Монпелие, а. По този метод Синер прекъсна серията си от четири следващи загуби против гръцкия тенисист, последната от които бе на осминафинала на Australian Open.

„ Загубите против играчи от ранга на Стефанос не ме обезсърчават. Напротив – стимулират ме още повече да не преставам да поставям старания и да се стремя да покачвам равнището си. Мисля, че играх добре на Australian Open, само че все пак изгубих. Сега обаче обстановката беше друга. Представих се доста мощно и съм удовлетворен освен от резултата, само че и от играта си “ – показа роденият в Сан Кандидо тенисист пред уеб страницата на ATP.

„ Ако би трябвало да бъда почтен, чаках тази победа от доста време и съм в действителност благополучен, защото тя значи доста за мен. Въпреки това обаче ми е ясно, че в случай че желая да съм измежду най-хубавите в света, би трябвало да играя на това равнище в продължение на дълги интервали през сезона “ – добави международният №14.

На четвъртфинала Синер го чака ново съществено предизвикателство в лицето на един от най-опитните играчи в Тура – носителят на три трофеи от Големия шлем Стан Вавринка. Италианецът загуби първите си два мача против Stanimal, само че прекъсна отрицателната серия с победа в първи кръг на Уимбълдън предходната година (7-5, 4-6, 6-3, 6-2). На полуфинала в Антеверпен през 2019, който досега е единственият им мач на закрит хард, Вавринка се наложи безапелационно с 6-3, 6-2.

„ Много съм благополучен, че Стан още веднъж играе на високо равнище. Миналата година се изправих против него на Уимбълдън и съдейки по това, което виждам през последните месеци, формата му се усъвършенства от ден на ден. Със сигурност ме чака доста сложен мач, само че се усещам квалифициран “ – приключи първата ракета на Италия.

Мачът сред Синер и Вавринка е първи във вечерната сесия и е плануван за 20:30 ч.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café с посетител Гери Топалова
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР