След трите поредни загуби в рамките на десет дни, Манчестър

...
След трите поредни загуби в рамките на десет дни, Манчестър
Коментари Харесай

"Сити" спря пропадането с впечатляваща победа над "Тотнъм"

След трите следващи загуби в границите на 10 дни, " Манчестър сити " отговори уместно и победи " Тотнъм " с 3:1 като посетител на " Уембли ", с което направи решителна крачка към купата. " Гражданите " са на една победа от това да си подсигуряват златните медали, а могат да го създадат и ако градският противник " Юнайтед " загуби от " Уест Бромич " в неделя.

Попаденията за " Сити " означиха Габриел Жезуш, Илкай Гюндоган и Рахийм Стърлинг, а прецизен за домакините беше Кристиан Ериксен.

С триумфа на " жителите " в Лондон беше комплициран и завършек на серията от 14 мача без загуба на " Тотнъм ". " Шпорите " не бяха имали толкоз мощен интервал от поредност с 20 следващи срещи сред януари и август 1967 година

Тимът на Пеп Гуардиола може да се похвали като единственият този сезон, който съумя да завоюва като посетител и против трите огромни клуба от столицата – " Арсенал ", " Челси " и " Тотнъм ".

An impressive display sees Man City return to winning ways

Three more points guarantees them the #PL title #TOTMCIpic.twitter.com/ivZObl0nyT
— Premier League (@premierleague) April 14, 2018

Първата част мина във вихрено движение, като и двата отбора демонстрираха предпочитание да се надиграват. " Гражданите " имаха по-голямо владеене на топката, а играта им на висока скорост се оказа непостижима задача за отбраната на " шпорите ". Това докара и до първия гол в мача, вкаран от Жезуш.

Бразилецът се разписа след асистенция на капитана Венсен Компани в 22-ата минута, като малко преди този момент пропусна да се разпише.

Попадението на Жезуш беше под №250 за " Сити " при Пеп Гуардиола в едвам 108 мача. От въпросните голове 21 са дело на Жезуш, а най-вече има Серхио Агуеро (63).

Три минути след първия гол " Сити " получи право да извърши дузпа, само че повторенията демонстрираха, че реферът Джонатан Мос сгреши. Той вярно маркира нарушаване на Юго Лорис против Стърлинг, само че се видя, че нападателят на " жителите " беше отвън наказателното поле.

Точен от 11-те метра беше Гюндоган, който стреля безпощадно в десния ъгъл.

Три минути преди почивката " Тотнъм " съумя да се върне в мача с гол на Ериксен. Плеймейкърът на " шпорите " имаше огромен шанс, откакто Аймерик Лапорт потегли да му избива топката, само че тя рикошира в подбедрицата му влезе в мрежата.

С попадението си в 42-ата минута датчанинът доближи до броя от 10 през сезона. Това му се случва едвам за повторно, откогато играе за отбора от Северен Лондон след сезон 2014-15.

През втората част темпото не беше толкоз високо, въпреки " Тотнъм " да имаше превес в самото начало. Постепенно обаче устремът на домакините спадна и " Сити " пое надзор над дуела.

В 71-ата минута Стърлинг можеше да постави точка на разногласието, откакто безусловно се подигра с Лорис и отбраната на " Тотнъм ", само че се засуети пред опразнената врата и Вертонген мазета изстрела му.

 Гуардиола е удовлетворен от успеха.
© Reuters

Гуардиола е удовлетворен от успеха.

Все отново минута по-късно нападателят с №7 се реваншира. Жезуш стреля след безредие при корнер, Лорис в началото избави, само че при добавката Стърлинг не сгреши – 3:1.

Постижението на " Сити " на " Уембли " е още по-значимо, откакто " Тотнъм " губи едвам за повторно през сезона като хазаин. Първият беше при откриването на акцията против " Челси " на 20 август (1:2).

Освен това за пръв път от повече от четири години " Тотнъм " позволи три гола като хазаин във Висшата лига. Това се случи през март 2015 година при 4:3 против " Лестър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР