След три седмици на пазара ще се появят лаптопи с

...
След три седмици на пазара ще се появят лаптопи с
Коментари Харесай

Чудовищните процесори AMD Strix Halo с най-мощния iGPU ще могат да бъдат съчетани със 128 GB RAM

След три седмици на пазара ще се появят преносими компютри с процесорите AMD Ryzen AI 300 от серията Strix Point. По-късно обаче ще бъдат показани и доста по-впечатляващите APU Strix Halo. И те към този момент се появиха в митническата база данни на NewBid Data.

Няма механически детайлности, само че данните сочат, че самата AMD тества тези процесори със 128 GB RAM. Вероятно, тъй като знае, че на пазара ще има преносими компютри с такива APU и такова количество RAM.

Разбира се, не е реалност, че ще се появят такива преносими компютри, а в случай че се появят, те ще бъдат обособени топ модели, само че въпреки всичко съществуването на подобен размер RAM е впечатляващо.

Очаква се APU Strix Halo да бъдат многочипови. Два обособени процесорни кристала ще бъдат сложени дружно с чипа на графичния процесор. Наред с другите неща, това ще направи графичния процесор необикновено продуктивен. Всички налични приключвания на информация приказват за 2560 поточни процесора, което е с 20% повече от Radeon RX 7600 XT.

Процесорната част на APU ще се състои от 16 ядра с архитектура Zen 5 и периодичност до 5,8 GHz плюс 64 MB кеш памет от трето равнище. В резултат на това това ще бъдат извънредно високопроизводителни решения както във връзка с процесора, по този начин и на графиката. Всъщност тези APU ще бъдат неповторими, защото на пазара няма и не е имало нищо сходно.

По-рано се смяташе, че Strix Halo ще се появят на пазара тази година, само че се появи информация, че излизането им на пазара е отсрочено за началото на 2025 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР