След три рекордни трансферни прозореца по отношение на сумите, които

...
След три рекордни трансферни прозореца по отношение на сумите, които
Коментари Харесай

Клубовете от Висшата лига похарчиха със 715 млн. по-малко

След три рекордни трансферни прозореца във връзка с сумите, които клубовете от Премиър лийг похарчиха в тях, този януари се оказа най-постният откъм покупко-продажби от много време насам.

Изчисленията демонстрират, че 20-те тима от елита за похарчили общо едвам 100 милиона паунда за нови играчи, което е най-ниският индикатор от сезон 2011/12 насам (б.ред. тук не се включва интервалът по време на пандемията, когато по обясними аргументи клубовете не можеха да си разрешават харчове). Тази сума е със 715 милиона паунда спрямо предишния януари.

В последния ден на прозореца, в който постоянно се осъществят някои от най-емблематичните покупко-продажби, бяха осъществени прехвърляния на стойност 30 милиона паунда. За съпоставяне – през предходната година в последния ден бяха изхарчени 275 милиона.

В хода на целия трансферен прозорец бяха реализира единствено 17 непрекъснати прехвърлянето, а 13 играчи бяха привлечени чартърен.

Обяснението се крие в новите правила на Премиър лийг за облага и финансова резистентност. Те разрешават на клубовете загуби от едвам 105 милиона паунда за интервал от три години. Заради тези правила Евертън бе осъден с лишаване на 10 точки за нарушавания през сезон 2021/22. Срещу „ карамелите “, както и против Нотингам Форест пък бяха повдигнати обвинявания и поради салдото им за сезон 2022/23.

Най-мащабният трансфер в Премиър лийг през последния ден на трансферния прозорец бе прекосяването на Адам Уортън от Блекбърн в Кристъл Палас. Лондончани ще платят за бранителя в началото 18 милиона, като сумата може да нарасне до 22 милиона. Най-големият трансфер въобще през зимата във Висшата лига бе на Раду Драгушин, за който Тотнъм заплати на Дженоа 25 милиона паунда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР