След три месеца на лек спад, инфлацията във Великобритания се

...
След три месеца на лек спад, инфлацията във Великобритания се
Коментари Харесай

Инфлацията отново се ускори във Великобритания

След три месеца на лек спад, инфлацията във Англия се форсира още веднъж през февруари , като се опълчи на упованията и ускори натиска върху Bank of England да усили лихвените проценти , демонстрират данни, оповестени от Службата за национална статистика на Обединеното кралство, представена от европейската редакция на американския вестник " Политико ".

Индексът на потребителските цени се увеличи с 10,4% през февруари по отношение на 10,1% през януари. Според изследване на Ройтерс преди публикуването на известието анализаторите чакаха Обединеното кралство да остави зад тила си двуцифрените равнища на инфлация, като предвидиха спад до 9,9 %. Инфлацията в Обединеното кралство предходната година.

Централната банка на Англия би трябвало да разгласи идващото си решение за лихвените проценти в четвъртък. Анализаторите чакаха ново покачване на лихвените проценти, само че неотдавнашните разтърсвания на финансовите пазари провокираха спекулации, че политиците може да задържат лихвите. Но непредвиденият скок в инфлацията в този момент може да наклони везните в интерес на по-нататъшно стягане на лихвените проценти.
 ЕЦБ отново подвига главните лихви, предвиждат продължителна инфлация
ЕЦБ отново подвига главните лихви, предвиждат продължителна инфлация

Очакват междинни равнища на инфлацията от 5,3% през 2023 година, 2,9% през 2024 година и 2,1% през 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР