След три години в ЕС ще влязат в сила по-строги

...
След три години в ЕС ще влязат в сила по-строги
Коментари Харесай

Автопроизводителите са далеч от CO2-целите на ЕС

След три години в Европейски Съюз ще влязат в действие по-строги граници за обособяване на CO2 от новите коли, само че никоя марка не покрива тези стойности през днешния ден. Проучване, оповестено в четвъртък от Международния съвет за чист превоз (ICCT), който способства доста за разкриването на абсурда за отработените газове на VW, допуска, че производители като Toyota по-лесно ще спазят новите правила. От друга страна, множеството автоконцерни ще би трябвало да положат големи старания, за не надвишават стойностите, сложени от Европейски Съюз. В противоположен случай ще има наказания, които могат да доближат милиарди.

До 2021 година всички новорегистрирани леки коли в Европейски Съюз би трябвало да отделят приблизително едвам 95 грама CO2 на километър. Това подхожда на разход от 4,1 литра бензин или 3,6 литра дизел. Ограниченията за обособените автоконцерни варират и зависят от междинното тегло на създадените коли на съответната марка.

Изследването демонстрира какъв брой надалеч са производителите от нормите на Европейски Съюз. "Не се тормозя за немските концерни, защото те разчитат в огромна степен на хибриди ", споделя Питър Мок от ICCT. Моделите, които комбинират електрически мотори и мотори с вътрешно горене, имат огромни преимущества при измерването на отработените газове. Стойностите, избрани там, обаче подхождат още по-малко на действителността от тези при дизеловите или бензиновите транспортни средства.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР