След три години на забрани, Великобритания отмени мораториума за добив

...
След три години на забрани, Великобритания отмени мораториума за добив
Коментари Харесай

Великобритания отмени забраната за добив на шистов газ

След три години на забрани, Англия анулира мораториума за рандеман на шистов газ на територията на кралството. Той бе натрапен през 2019 година, само че сегашната енергийна рецесия принуди депутатите да трансформират вижданията си и през днешния ден те споделят, че опциите, които фракингът дава, ще укрепят енергийната сигурност на страната. 

Министърът на бизнеса и енергетиката Джейкъб Рийс-Мог съобщи, че укрепването на английската енергийна сигурност е " безспорен приоритет в светлината на нахлуването на Путин в Украйна и потреблението на силата като оръжие ".

В опита на държавното управление да направи Обединеното кралство чист експортьор на сила до 2040 година, би трябвало да се проучат всички пътища, налични за него посредством произвеждане на слънчева и вятърна сила, петрол и газ, ето за какво е вярно да се вдигне възбраната върху фракинга, което ще разреши да се осъществят всички евентуални източници на локален газ, посочи Рийс-Мог, представен от БНР.

Освен това държавното управление има проекти от октомври да даде над 100 нови лицензи за изследвания за рандеман на петрол и газ, в това число посредством фракинг.

Правителството твърди, че добивът на шистов газ посредством фракинг може да стартира до 6 месеца, само че специалистите в региона считат, че ще са нужни десетилетия, като с това съвсем с нищо няма да се усъвършенства енергийната сигурност, да се изпълнят задачите в битката с климатичните промени или пък да спаднат енергийните сметки.

Министърът на финансите Куази Куартенг съобщи през февраури, когато бе министър на енергетиката, че спомагателното произвеждане на газ във Англия няма да повлияе на цените на газа, които се дефинират интернационално.

" Британските производители няма да продават шистов газ на локалните консуматори под пазарната цена, те не са благотворителни организации “, Би Би Си напомни казаното тогава Куартенг.

Ед Милибанд от опозицията назова фракинга " рискова фикция ". 

Шистовата гражданска война в Съединени американски щати съумя да трансформира страната в най-големият производител на газ в света и през днешния ден локалната " Хенри хъб " борса е най-ликвидната на планетата, надлежно - и най-евтината. 

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още  Средната пенсия мина 600 лв. в два града
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР