„Expend4bles“ презарежда екшън франчайза със Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм

...
След три филма за четири години, The Expendables“ изчака повече
Коментари Харесай

След три филма за четири години, „The Expendables“ изчака повече от девет, за да разгърне най-новото си приключение, вероятно доказателство за лошо приетото младежко движение, въведено в третия филм. „Expend4ables“ се стреми да осигури зле написан тоник на тази грешна стъпка, но работи от такъв крехък, изтъркан скрипт, „The Disposables“ би го описал по-добре.

Филмът от 2010 г. по същество е създаден като нещо като акт на пълна заетост за по-стар контингент от екшън звезди. Като се имат предвид метааспектите на това в Холивуд – където остаряването е почти толкова опасно, колкото и наемната работа по отношение на кариерата – франчайзът имаше полуосвежаващо усещане, без значение ограничения му ангажимент към дребни въпроси като сюжет и история.

И все пак дори да се допуска това, те можеха да се опитат малко повече от това. Рационализирана до степен на простодушие, настройката включва безмилостен лош човек (Ико Увайс), който открадва ядрено оръжие, принуждавайки любимия на всички екип от стари бойни коне да се оседлаят отново, този път с маршируващи заповеди от правителствен оперативен агент от Анди Гарсия.

Въпреки че Барни (Силвестър Сталоун) все още е непокорният лидер на групата, между него и Лий (Джейсън Стейтъм) има доста приятелски връзки от върха, което се равнява на подаване на щафета от гледна точка на това, че Стейтъм заема централно място на действието, след като вече прекара лятото в битка с гигантски праисторически акули в продължението на „The Meg“.

 Меган Фокс, Анди Гарсия и Джейкъб Сципио се присъединяват към екипа в "Expend4bles." = Меган Фокс, Анди Гарсия и Джейкъб Сципио се присъединяват към екипа в "Expend4bles". Яна Блажева/Lionsgate

Лий също има приятелка Джина (Меган Фокс), която е също толкова смъртоносна, колкото и него, умения, които двамата използват като форма на любовна игра. В противен случай, това е необходимата комбинация от познати лица (на „The Expendables“, т.е.) и нови, с Долф Лундгрен и Ранди Кутюр, към които се присъединиха Къртис „50 Cent“ Джаксън, звездата на бойните изкуства Тони Джаа, Джейкъб Сципио , и Леви Тран, въпреки че повечето от тези герои едва се регистрират.

Отново оценен с R след смекчаване на по-грубите ръбове последния път, броят на труповете със сигурност е извън класациите висок, но действието – под ръководството на координатора на каскадьорите, превърнал се в режисьор Скот Уо (“Need for Speed”) – е около толкова общи, колкото и тези неща.

„Гравитацията се задава“, шеговито казва Барни, когато го питат, в съответствие с мачовската самонадеяност на филма, как се задържа.

Разрешаването на въздействието на гравитацията върху опорите на еднократното действие беше привидно част от първоначалния удар на концепцията, заедно с изявите (някои в малко повече от епизодични роли) на добре известни актьори, някои от които – разумно, с ползата от поглед назад – завърши тази мисия.

На теория е трудно да се поддържа франчайз като този, като се има предвид капиталът в името и лекотата на включване на нови играчи във формулата. Въпреки това, „Expend4bles“ пропада по повече от един начин и уви, на всички грешни места.

Премиерата на “Expend4bles” е на 22 септември по кината в САЩ. Оценява се с R.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР