След три дни на протести в подкрепа на арестувания губерантор

...
След три дни на протести в подкрепа на арестувания губерантор
Коментари Харесай

Кметът на Хабаровск: Протестите са незаконни

След три дни на митинги в поддръжка на задържания губерантор на източния съветски Хабаровски край Сергей Фургал кметът на град Хабаровск Сергей Кравчук прикани към успокоение и предизвести, че сходни събирания са противозаконни и може да доведат до разпространяване на ковид, съобщи ДПА.

Губернаторът Сергей Фургал, определен преди две години в съревнование с претендента на ръководещата партия "Единна Русия ", бе изненадващо задържан предходната седмица по обвиняване, че е забъркан в серия от убийства, осъществени преди към 15 години.

Арестуваха съветски властник за убийства

Руската Либерално-демократична партия (ЛДПР), която издигна кандидатурата му, сподели, че обвиняванията са политически стимулирани.

Кметът на Хабаровск Сергей Кравчук, който е от партията на властта в Москва "Единна Русия ", сподели, че схваща, че на фона на коронавирусната пандемия и обвързвания с нея спад на стопанската система доста поданици претърпяват сложен и стресиращ интервал, само че ги прикани да запазят успокоение и проявят възприятие за отговорност. Освен това той сподели, че има вяра, че Фургал ще бъде съден заслужено.

Най-малко 10 000 души по публични оценки излязоха в събота на улиците на Хабаровск, с цел да изразят поддръжката си за Фургал. Според медиите броят им може да е бил тройно по-голям. През идващите два дни в града се проведоха по-малки митинги. ЛДПР отхвърли да е обвързвана с организирането на неразрешените и затова противозаконни акции.

Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски съобщи, че хората са се организирали посредством обществените мрежи и са излезли на улиците, с цел да изразят спокойно възмущението си от ареста на губернатора.



Владимир Жириновски
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР