След третия случай за по-малко от месец, при който германската

...
След третия случай за по-малко от месец, при който германската
Коментари Харесай

Германски вестник призова Меркел да обясни дали има здравословен проблем

След третия случай за по-малко от месец, при който немската канцлерка Ангела Меркел получи забележим за всички тремор на обществено място, вестник " Кьолнер Щат Анцайгер " я приканва през днешния ден да изясни дали има здравословен проблем, съобщи ДПА.

" На политиците не е неразрешено да се разболяват - те имат правото да се възвръщат и лекуват от изцеждащата силата им виновна работа. Една болест обаче се трансформира в политически проблем, в случай че не може повече да се подсигурява, че (политиците) са в положение да извършват своите отговорности с цялата си сила ", написа немското издание.

" Много евентуално е в тази ситуация с Меркел да няма учредения за безпокойствие. Възможно е нейното (треперене) да е от време на време и лимитирано до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е по този начин. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, в случай че прояви самодейност и изясни тези опасения. В противоположен случай тя няма да има свободата да стои настрани от този спор ", акцентира " Кьолнер Щат Анцайгер ".

Повечето лекари са на мнение, че доста малко евентуално е треперенето да е породено от дехидратация, както изясни Меркел след първия случай, или от заболяването на Паркинсон. 

Берлин, където тя още веднъж получи тремор през днешния ден, сега претърпява рекордни горещини. Рано тази заран, когато се организира конференцията, на която Меркел бе снимана да трепери, температурите в немската столица бяха 19 градуса. След събитието Меркел отиде в Народното събрание за церемонията за клетва на новия правосъден министър в Германия. Там бе спокойна и нямаше признаци за проблеми, разясняват наблюдаващите. 

Меркел навършва 65 години през идващия месец. 

Въпреки че тя отхвърля да има причина за безпокойствие, доктор, представен от " Дейли Мейл " подозира, че може да страда и от ортостатичен тремор. Питър Гарард, професор по неврология в Университета на Лондон " Сейнт Джордж ", разяснява пред MailOnline по време на първия случай с трепрене на канцлера, че признаците " наподобяват съотвестващи " за това прогресивно състояние. След като гледа запис на тремора той сподели, че най-вероятната причина е ортостатичен тремор.

Ортостатичните тремори постоянно провокират неконтролируемо трептене в една или повече елементи от тялото. Това положение постоянно се утежнява при дълготрайно неподвижно стоене в изправено състояние. Тогава хората с подобен синдром стартират да имат треперещи или " замръзнали " крайници. Проблемът стопира щом стартират да вървят, седнат или легнат. Стресът може да утежни още повече обстановката и да я трансформира в циничен кръг, тъй като треморът от своя страна кара пациента да става все по-неспокоен. 

Няма подозрение, че Меркел има високо стресова работа, която тя заема в продължение на 14 години. Това докара до отменяне на догатките, че треперенето ѝ може да се дължи на нервозен срив или паническа офанзива. 

Д-р Сара Брюър, медицински шеф на Healthspan, споделя, че положението може да е породено от прекомерно дейна щитовидна жлеза, както и че може да се свежда до странични резултати от приема на медикаменти. Д-р Майк Фицпатрик пък разяснява след първия случай, че може да е признак на зараза.

Ангела Меркел е известна с това, че е обожател на дейния и здравословен метод на живот, изключително на планинските преходи, които са ѝ обичани, Със брачна половинка ѝ наложително вършат уикенд за отмора и преход всяка година в района на Южен Тирол. Всяка година от 2008 година Меркел и брачният партньор ѝ проф. Йоаким Зауер отсядат в един и същи хотел с четири звезди в Южен Тирол. 

По-рано тя споделяше, че може да устоя с извънредно дребен брой часове сън на нощ, до 2 часа, в случай че бъде оставена да се наспи дълго през уикенда. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР