След трагичната катастрофа, която отне живота на едно младо момиче

...
След трагичната катастрофа, която отне живота на едно младо момиче
Коментари Харесай

Как да оцелеем в България, ако сме пешеходци!?

След трагичната злополука, която лиши живота на едно младо момиче през вчерашния ден в София, се появиха препоръки за пешеходците в мрежата.

Камион грубо прегази 19-годишната Виктория покрай спирка. Водачът, който се оказа с дребен стаж зад кормилото, не е провокирал случая в резултат на влошено здравословно положение. По-рано през днешния ден стана ясно, че той ще бъде обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност.

„ Конкретните препоръки “ бяха оповестени малко след нещастието. Макар да звучат неуместно, като че ли имат доза истина, откакто съвсем няма ден без злополука на пътя.

Ето ги и тях:

" Конкретни препоръки за оцеляване в пешеходни зони в България оповестени от Лияна Панделиева:

- Никога не заставайте под заслон на спирка, даже да вали - бъдете настрана от нея, като я оставите като буфер сред вас и трафика. По опция заставайте зад най-солидния електрически дирек, някъде зад спирката.

- На светофар не стойте на пешеходната пътека - прикрийте се на към метър зад най-едрия електрически дирек и следете трафика.

- Когато стане зелено и би трябвало да пресечете, огледайте се хубаво дали от някъде не лети кола.

- Ако се постанова да вървите по тротоар, пробвайте да сте против придвижването и отдалеко следете какво се случва на пътя. Не бъдете покрай стена, а по средата, с цел да можете да отскочите - в случай че притежавате задоволително еластичност за това.

Бог да елементарни следващата почтена жертва. И няма никакво значение дали лидерът на камиона е директно отговорен или е механически проблем. Това не връща безстопанствен живот. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР