След трагедията във Враца, предстои да бъде изготвена и съдебно-медицинската

...
След трагедията във Враца, предстои да бъде изготвена и съдебно-медицинската
Коментари Харесай

Специално: Проговори личният лекар на жената, починала в Спешното отделение във Враца

След нещастието във Враца, следва да бъде направена и съдебно-медицинската експертиза, която ще откри повода за гибелта на 43-годишната Миглена, която угасна пред очите на невръстното си дете. Днес беше осъществена ексхумацията и аутопсията й.

За втори ден жители се събраха на митинг с искане оставката на управлението на Многопрофилната болница. Такава среща обаче не се реализира. Екипът на Българска национална телевизия също опита да беседва с управлението на болничното заведение, само че без резултат.

Все още няма безапелационни изводи за гибелта на 43-годишната жена от Враца. Извършена е ексхумация и аутопсия на тялото. Предстои да бъде направена и съдебно-медицинска експертиза, която ще откри повода за настъпилата гибел.

Преди сериозния ден 43-годишната Миглена е била шест дни на домашно лекуване. Посетила е персоналния си доктор в понеделник, на 24 януари, поради хрема и лека температура. Изследвана е за Коронавирус, пробата и бил негативен.

Лечението е почнало от същия ден, в който е пристигнала. С антибиотик, тя сподели че си има прахчета у дома и аспирин. Аз съм й пуснала и малко други неща за кашлица, в случай че се появи. И тъй като по този начин протича при всички се разбрахме в случай че затруднения, висока температура или се появи зной, да пристигна дамата отново още веднъж. Повече не се обади. Сега, какъв брой е провеждано и по какъв начин е провеждано, аз не мога да кажа. Тя не е имала съпътстващи болести, изясни доктор Цветанка Генкова, персонален доктор.

Втори ден шефът на МБАЛ Враца не може да бъде открит. Въпреки общественото напрежение в града - коментар по всичко протичащо се отхвърлиха и от Община Враца.

От отдел " Закрила на детето " обясниха, че детето на умрялата жена остава при бабата и дядото, по майчина линия. Те са декларирали пред Социалната институция, че ще се грижат за внучето си. С детето към този момент работят и психолози, поради загубата на майка му, като на този стадий няма смяна в държанието на детето.

От тук нататък детето ще бъде настанено при бабата и дядото по майчина линия. Те ще се грижат за него, ние ще ги следим непрекъснато ще ги подкрепяме. В момента детето се усеща добре, беседваме с роднините, няма нарушаване в държанието в съня, хранителния режим, сподели Незабравка Костова - н-к Отдел " Закрила на детето " към Д " СП " - Враца.

Детето ще получи и финансова помощ.

Дирекция обществено подпомаагне ще подкрепи фамилията с еднократна помощ според чл.16 от правилника за използване на закона за обществено подкрепяне, ще бъде с месечно подкрепяне, според в случай че детето дава отговор на изискванията, тъй като в този момент получава и пенсия поради бащата който е умрял преди 3 години, добави Незабравка Костова - н-к Отдел " Закрила на детето " към Д " СП " - Враца.

Много хора желаеха да създадат дарения в помощ на фамилията на умрялата Миглена. Разкрита е и банкова дарителска сметка. В самодейността се включи и Мая от Враца, която не за първи път провежда благотворителни акции.

Много хора ми писаха от страната и чужбина за това по какъв начин да оказват помощ на фамилията. Пари за детето ще се събират в единствената публична банкова сметка на законния аставник на детето а това е неговата баба, сподели Мая.

Първи данни от следствието на прокуратурата ще научим най-рано на следващия ден.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР