След трагедията в село край Вльора в петък, когато мъж

...
След трагедията в село край Вльора в петък, когато мъж
Коментари Харесай

Албанската опозиция обвини правителството на Еди Рама за лошото състояние на сигурността

След нещастието в село край Вльора в петък, когато мъж умъртви осем свои родственици, опозиционната албанска Демократическа партия упрекна премиера Еди Рама че изобщо не е реагирал, а е траял умерено почивката със фамилията си, оповестява македонският в. " Нова Македония ", представен от Българска телеграфна агенция.

Първо реагира водачът на демократите Лулзим Баша, който изрази дълбоки съболезнования на околните на убитите и сподели, че закононарушението, което разтревожи цялото албанско общество, е удостоверение за " притеснителната неустановеност, която всеки ден се ускорява ".

След него Еди Палока, координатор на парламентарната група на Демократическата партия, упрекна Рама, че не е споделил и една утешителна дума на фамилиите на убитите, а в противен случай, продължавайки почивката си във Вльора, написал във Facebook " Желая ви спокоен уикенд ".

" Трагедията с право обезпокои всеки албанец. Единственият, който продължава да живее в различен свят, е министър председателят на тази страна ", сподели Палока.

За третата по величина политическа партия в Албания, Социалистическо придвижване за интеграция, закононарушението е последица от нерешените проблеми в една от най-бедните области на страната, забравена от държавното управление.

Като изрече съболезнования на околните на жертвите от името на партията, депутатът от Вльора Шезаи Рокай свърза закононарушенията в региона с опиатите, бедността и емиграцията.

" Оръжието си остава в ръцете на жителите, а държавното управление не подхваща нищо за събирането му, като оставя жителите сами да раздават правораздаване ", сподели Рокай, като добави, че региона Вльора е богата на нефт и има естествени забележителности, само че все пак е забравена от държавното управление.

Албанската полиция арестува през вчерашния ден 24-годишен мъж, умъртвил осем свои родственици, измежду които дами и деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР