След трагедията в района на Карлово все още се търси

...
След трагедията в района на Карлово все още се търси
Коментари Харесай

Адвокати съветват пострадалите от наводненията в Карловско да търсят правата си в съда

След нещастието в региона на Карлово към момента се търси причина за наводненията там и се води следствие. Юристи обаче занапред споделят, че ще бъдат открити отговорни лица и поучават потърпевшите към този момент да приготвят документи и да са подготвени да търсят правата си в съда, оповестява Българска национална телевизия.

" 107 милиона лв. се изплатени за въпросните насипи на самите реки, където е станало наводнението, а тези насипи нямат акт 16 даже и за момента. Безспорно са налице отговорни лица ", разяснява Георги Радков, юрист.

" Както в Аспарухово по този начин и в село Бисер първоначално всичко беше единствено естествено злополучие и никой не беше отговорен, а в следствие се откри, че има отговорност, която съответните институции би трябвало да понесат и да заплатят на потърпевшите лица ".

Според адвокати занапред потърпевшите фамилии в Карловско би трябвало да оформят протокол с всички нанесени им имуществени загуби, както и да създадат лист за неимуществените вреди, болки премеждия и неудобства, породени от наводнението. Ако за наводнението се откри виновност на държавен орган, тогава фамилиите могат да употребяват документите в съда.

" Много постоянно при тежки естествени събития аргументите са сложни и отговорни за това са няколко ведомства. Тогава е доста значимо хората да не се поддават на разнообразни тези, които се лансилат в обществото, а да отстояват своето виждане за настъпилото събитие,тъй като те са непосредствените очевидци на събитието ", добави Николай Димитров, юрист.

" В множеството случаи се стига до неоправдателни решения по отношение на ответника при случай на потвърдена виновност в съда. Данните сочат, че след наводненията във варненсикя квартал Аспарухово и в село Бисер към този момент има неоправдателни решения. Хората там са получили компенсации, въпреки и след 10 години правосъдни каузи ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР