След трагедията в Белград шокът е голям и за оцелелите

...
След трагедията в Белград шокът е голям и за оцелелите
Коментари Харесай

Майка на момиче от кървавия списък на Коста: Той беше чудовище, разглезено дете

След нещастието в Белград шокът е огромен и за оживелите при стрелбата деца и за техните фамилии. Коста е умъртвил своите съученици по авансово направен лист. Той ще бъде настанен в психиатрия. 

Припомняме, че 13-годишното момче простреля 8 свои съученици и един охранител по време на час по история. От настанените в болница деца, две остават в сериозно положение. Хиляди хора през цялата нощ и през днешния ден през целия ден оставяха цветя, плюшени играчки, свещи и послания пред учебно заведение " Владислав Рибникар ". 

" Моя наследник приключи това учебно заведение преди 30 години, това е една покруса, голяма покруса, за всички фамилии на тези деца, които към този момент ги няма ", сподели жена от Белград.  

" Аз съм умопобъркан, който би трябвало да се успокои ", е споделил Коста Кечманович при задържането му. На този стадий от полицията се въздържат да разясняват претекстовете за стрелбата, само че потвърдиха, че стрелецът е бил авансово квалифициран, убивал е по лист.

На фона на тези шокиращи обстоятелства, всички които са познавали 13-годишното момче, споделят, че е било мъдро и надарено, въпреки че е заеквал  и е имал проблеми с общуването. Момчето е и от положително семейство, само че родителите му са разведени – татко му е доктор. Заедно с майка му са арестувани. Също стана известно, че бащата е водил момчето на стрелбище да се учи да стреля с револвер. Двамата ходели и на лов.  

На бдението пред учебното заведение през днешния ден една от майките на децата посочени в листата не спести гнева си. 

" Спрете с тези неистини! Разговаряха родителите, родителите разговаряха с него. Недейте да лъжете повече! Че не бил играл игри, че не бил измъчван, че бил обичан, че девойките били влюбени в него. Той беше капризно дете, страшилище, щерка ми е била в листата му ", сподели Татян Саваресе, която видя името н щерка си в листата на Коста, оповестява Bulgaria ON AIR. 

Сръбската музикална звезда Неда Украден остави цвете пред учебното заведение. 

" Това е най-тъжният ден в нашата история ", съобщи и сръбският президент.

Сръбското държавно управление предложи пакет от ограничения, като стартира от налагането на двугодишен мораториум върху издаването на разрешителни за владеене и носене на късо огнестрелно оръжие 

Сърбия е на трето място в листата на страните с най-вече оръжия на глава от популацията,  заедно с Черна гора. Класацията е водена от Съединените щати. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР