След трагедията на АМ "Струма" продължава разследването за причините на ...

След трагедията на АМ "Струма" продължава разследването за причините на

Експерт: За 3-4 дни не може да се съберат доказателства за катастрофата

След нещастието на Автомагистрала "Струма " не престава следствието за аргументите на случая. Основната неточност, по която се работи, е човешка неточност. Още по темата26 ное 2021 07:402325 ное 2021 22:3725

"Преди да е приключено следствието и да са събрани всички доказателства, не трябва да се изнася съществена версия. Дълбоко се колебая, че в границите на 3-4 дни могат да се обособи виновността на обещано лице. В такава обстановка има доста разновидности. Трябва да се изчака краят на следствието и да се съберат всички обстоятелства. Да се изследва всяко едно мнение и да се търси истината. В една такава обстановка има безчет доста разновидности, лидерът може да е умрял от инфаркт да вземем за пример ". Това разяснява пред Българска национална телевизия Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа.

По думите му следствието би трябвало да се случи изрично единствено от българска страна.

Разследващи отпътуват за Скопие, сверяват кои са пасажерите в рейса "Няма ограничаване във времето на следствието, може да се удължава до дъно, само че в последна сметка се дължат отговори. При подобен тип произшествие, при което са изгорели следите, не могат да се намерят очевидци и директен очевидец, тогава е по-коректно да се каже "не може да се откри точната причина ", добави Бойко Найденов.

Според него, в случай че е имало гърмеж, той ще остави следи. "Трябва да се посочи къде е обективната истина. Аз съм съвсем сигурен, че след известно време и този случай ще отшуми и изводите няма да са направени ", сподели още Бойко Найденов.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg